6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(PISMO BRALCA) Zakaj je v nedeljo treba glasovati 3X PROTI

Piše: Š. L.

Spoštovani bralci in bralke, rad bi povedal nekaj o treh referendumih za katere bomo glasovali to nedeljo. Govori se o tem da RTV dela profesionalno in da je uredniška autonomija neodvisna. Poglejte to ni res. Novinar je zelo odvisen, to že leta razkrivajo tudi desne politične stranke, ko je leta 2009, Borut Pahor prvič dal vzdevek strici iz ozadja. Novinarji na RTV nedvomno ne poročajo neodvisno kot, venomer se kritizira, vse, kar je povezano s stranko SDS, to ko ima Robert golob nezakonito pridobljenih 45. 000 eur, o tem v medijih kot sta pop TV in SLO 1 ni skoraj bilo niti besede. Ali pa Nataša Pirc Musar, ko ima podjetja v tujini izogiba se plačevanju davkov od tega je sicer bilo nekaj do sedaj tudi na državnem mediju, a še vedno se je želelo Anžeta Logarja ker češ, da je to Janševa lutka prikazat v mnogo slabši luči, kot je pa res. Želim povedat, da se poroča še kako odvisno.

Novinarji poročajo po naročilu leve politične strani nad katero ima popolno oblast eden in edini sam Milan Kučan. Novinarji so velikokrat prav hudobni npr. Letos februarja je bil objavljen članek, ko je nek branjevec zlagal stvari na stojnico vmes pa je prišla novinarka in ga vprašala: gospod ali želite krof in je ni slišal še enkrat ga je vprašala gospod ali želite krof: Potem pa se je obrnil in vprašal” Ja kaj je?” Novinarka se je pri tem prestrašila in rekla: “Se opravičujem, vidim, da nimate časa.” In potem se je obrnila in šla naprej in to je bil tak naslov naslednji dan v slovenskih novicah, kot da bi nekje gorelo. Za tak nesmiselen prispevek novinar, ki je napisal članek v reviji Slovenske novice, ne bi smel dobit niti centa. To je bil posnetek seveda od SLO 1, ampak novinar za revijo slovenske novice je ta posnetek, zaradi lastne hudobije takoj zlorabil in to veselo objavil in dal vedet, da prav uživa če lahko koga prizadane. Seveda govorim od ektremno levih novinarjev, ki niso nič drugega kot za delat zdraho med poštenimi in marljivimi ljudmi. Ali pa mislim, da je bilo marca, pred volitvami, ko se je poslanka SDS, v garažni hiši zaletela v avto poslanke levice “Nataše Sukič” in je poslanka SDS napravila štiri majhne praske. Seveda ne pravim, da je prav, da se poslanka SDS ni opravičila poslanki Levice, ampak res pa ne bi bilo potrebno že skoraj takoj na začetku oddaje na 24 ur večerna poročila, in pa na SLO1 ob 19 : 00 na TV dnevniku iz tega naredit take politične propagande, ker so bile pred vrati volitve. Hočem reči, da se je ta prispevek oporabljal kot obrambno orodje, kako čim več volilcev prepričati, da ne bi volili stranke SDS. Za tak prispevek ni vredno besed, kaj šele, da je med prvimi objavljen v glavnih večernih novicah. To je samo za to, da se izziva. In novinarska svoboda pomeni, da izzivaš, in ti je čisto vseeno, če si s tem koga močno osebno prizadel. To ni nobena novinarska svoboda ampak izzivanje in nagajanje, da na oblast ne bi morali prit pametni politiki, ki bi znali vodit našo državo, ampak je potrebno izzivat in poslance SDS poročati zvečer nesmiselne prispevke samo zato, da se prikaže stranko kot je SDS v najslabši luči in da bi tako nikoli ne bila izvoljena in prevzela vajeti v svoje roke in državo spravila na stopnjo, ki bi v državi naredila red in mir. Stranka SDS ni ne fašistična ne komunistična stranka ampak spoštovani bralci nevtralna. To je prvo.

Drugo vse preveč se RTV norčuje iz slovenskega jezika. Poglejte samo 2.000.000 nas je, najmanši v Evropi smo in ni prav nobene potrebe po tem, da se nekateri novinarji na RTV norčujejo iz slovenskega jezika. Več trenutno uporabljate besedo de-politizacija. Zakaj mora RTV vedno vse črpat ven iz latinščine. Poglejte slovenščina ima ogromno svojih besed in tudi v tem primeru jo ima de-politizacija je po slovensko ne- politizacija. Slovenščina se je res delno razvila tudi iz latinščine, ampak sedaj imamo že ogromno svojih besed, ali pa so tuje besede predelane do te mere, da so popolnoma drugačne in ne vem zakaj, če imamo svoje, tako radi uporabljate tujke. Je mogoče RTV slovenijo sram govorit v slovenskem jeziku? Nekoč pred osamosvojitveno vojno, če voditelj ni uporabljal stroge slovenščine je domov dobil položnico, kazen in ta vsota ni bila majhna. Danes na javni RTV med drugim slišim sory, ful, poglejte voditelji RTV, če vas je sram slovenščine potem pojdite, ker vas je večina, ki tujke tako radi uporabljate iz Srbije, predlagam, da se vrnete nazaj v Srbijo. Slovenščina je ena in jo je potrebno spoštovat. Ne imejte izgovorov, da se slovenščina z uporabo tujk razvija, to ni res, uničuje se, dovolj imamo svojih besed in spoštujte slovenske besede. Če na RTV ne morajo uporabljat slovenščine naj se RTV preimenuje v great Britain 1, Great Britain 2. Norčevanje iz slovenskega jezika ni v tako majnhi državi, kot je naša niti najmanj okusno, tudi v večjih ne, ampak mi smo pa tako majhni, da, si česa takega sploh ne bi smeli privoščit.

Zdaj pa zakon o dolgotrajni oskrbi. Pri tem novem zakonu je največji problem to, da je šlo mislim da 30.000.000 za migrante. Vlada prejšnja jih je morala prigarati in jih je namenila za domove za starejše. In, če bo novi zakon podprt bodo upokojenci izgubili 100.000.000 eurov.

Zato glasujte proti novim zakonom, tako zakon o vladi, kot o dolgotrajni oskrbi in seveda RTV, SLO, ki že v prejšnjem stoletju je bila popolnoma pod oblastjo komunizma in to se še danes močno pozna. Najbolj žalostno pa je, da lastni politiki torej poslanci kot npr. Poslanci levice zagovarjajo zločin in še pravijo, da ni bilo res, da je bilo med vojno toliko pobitih čeprav, so priče praktično povsod, najbolj, saj so grobišča praktično po celi Sloveniji in še veliko je neodkritih, zato pa to vedo očevidci, ki so to slišali in pa celo videli, saj je v enemu od slovenskih krajev  med samim uničevanjem domobrancev, v kraju  Podutik pri Ljubljani, potok, ki teče skozi okraj Podutik tekel živo rdeče barve, to je bil jasen znak in tudi dokaz že tako kmalu, da so bili partizani prave zverine, ki državo niso znali branit temveč uničevat svoj lastni narod. Danes se čutijo posledice, ker imamo vsaj 50 000 slovenskih državljanov manj, in po koncu vojne ni bilo delovne sile, in so zato morali uvažat delovno silo iz srbije in bosne. Posledica se čuti, ker je zlasti mesto Ljubljana danes mini Srbija in v slovenskem mestu moraš, če greš npr. kot študent opravljat prakso v neko gostilno moraš skoraj, da govorit srbsko, kuharji, čistilke, vozniki avtobusov, gradbeni delavci skoraj 80 odstotkov vsa ta mesta zasedajo bosanci in srbi. Proti srbskemu državljanu nimam nič, veliko pa imam proti, da se v 20 letih ne mora naučit slovensko. Na meji s Hrvaško podirajo ograjo in dajo migrantom 10.000.000 mislim, da je približno toliko dala ministrica Bobnar za prebežnike iz Alžirije in še nekaj Afriških držav, za slovenske državljane pa nič.

Zato ponovno pozivam v nedeljo 3 krat proti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine