24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(PISMO BRALCA) »Vsak antikomunist je pes…«

Piše: Jože Likar

Tako je leta 1952 svojo kulturo izkazal Jean-Paul  Sartre, ki naj bi bil kulturnik, zrasel in bil v civilizirani in demokratični državi. Zmerjanje z najbolj nizkotnimi žalitvami vseh, ki se s komunističnimi idejami ne strinjamo, pa je domovinsko pravico dobilo že v času Lenina in Stalina, v državi, ki naj bi bila zaščitnica vseh zasužnjenih in izkoriščanih. Vseh izjav »apostolov boljševizma« je preveč, zato bom navedel le dva primera.

Buharin, Stalinov somišljenik, je bil ob likvidaciji svojih dveh partijskih sodelavcev Zinovjeva in Kamenjena navdušen: »Prav zadovoljen sem, da sta likvidirana ta psa!« Kmalu zatem je bil »kot pes« v kleteh Lubjanke likvidiran tudi sam.

V letih velikega terorja 1937 -38 je tožilec Višinski, klasično izobražen intelektualec, pravnik in omikan človek zmerjal obtožene: »Naj poginejo stekli psi! Smrt tolpi, ki skriva pred ljudskimi množicami svoje čekane, svoje zverinske zobe! Vrag naj odnese jastreba Trockega, ki se mu na ustih nabira strupena slina, s katero škropi ideje marksizma, leninizma. Onemogočiti je treba te lažnivce, glumače, te bedne pigmejce, ta ščeneta, bevskače, ki so navalili na slona. Dol s to gnusobo. Naj pokončajo te gnusne hibride lisic in prašičev, to smrdljivo mrhovino! Naj jim zaprejo rilce, da ne bomo poslušali njihovega svinjskega kruljenja! Naj pokončajo te stekle pse kapitalizma, ki bi radi raztrgali najboljše ljudi na naši sveti sovjetski  zemlji. Naj jim potisnejo nazaj v goltance zverinsko mržnjo, ki je uperjena proti voditeljem naše partije!«

V letih 1937-39 je bilo aretiranih približno 1.800.000, od tega je bilo pobitih 700.000, to so približne številke, bolj ročne so še vedno skrivnost. Med temi žrtvami je bilo med sto tisoči tudi 13 generalov armade od 15-ih, 8 admiralov od 9-ih, 50 generalov armadnih korpusov od 57-ih, 154 divizijskih generalov od 186-ih, vseh 16 armadnih komisarjev, 25 armadnih komisarjev od 28-ih. Število vseh aretiranih vojaških oseb je približno 30.000 od skupnega števila 178.000. To je vplivalo na neučinkovitost Rdeče armade v vojni s Finsko in v začetku nemško-sovjetske vojne.

To sem navedel zato, da bi lažje razumeli od kod »plemenito razredno sovraštvo« naših levičarjev. Tudi pri zmerjanju niso prav nič »inovativni«. Vse to izhaja iz sovjetske Rusije. Ponosni nasledniki komunistične partije so v samostojni Sloveniji spet dovolj močni, da zmerjajo, grozijo, lažejo in kradejo, ne da bi organi pregona in sodstva kakor koli ukrepali zoper njih. Celo več: zakone, ki so taka dejanja sankcionirali spreminjajo za nazaj, da bodo udbo mafijski teroristi oproščeni in iz davkoplačevalskih žepov prejeli še odškodnino?!

Janez Janša je bil prejemnik »limone«, ker naj bi v nekem govoru ponovil stavek, ki ga je že zdavnaj izrekel Churchil: » Nismo največji, najmočnejši…..lahko smo najboljši.« Vsi družbeno politični aktivisti, privrženci marksizma in leninizma iz novinarskih vrst so to izjavo Janše označili za plagiat.

Ko Milinkovičeva zmerja s psi vse tiste, ki se s komunistično drhaljo ne strinjajo, pa se nihče ne spomni, da so to že stare psovke,      ki so bile že mnogokrat uporabljene proti tistim, ki z demokracijo mislimo resno. Tudi podgane, volkovi, umazane živali so del železnega repertoarja levičarskih zmerljivk.

Zato, da bi bil vsaj malo »inovativen« na tem področju, bom naše levičarje imenoval: LEMURJI. To je vrsta opic, ki živijo na Madagaskarju. So sicer ljubke živali, toda s svojimi telesnimi sokovi odganjajo od sebe ves mrčes. So pa za nasprotni pol tem bolj privlačne, čim bolj smrdijo.

P.S.: Čistko v Rdeči armadi sem omenil zato, ker tudi premier Golob govori in izvaja čistke, prav po boljševiško. Kakšen red pa ustvarjajo golobje, ko se naselijo pod kakim napuščem, pa je vsakomur jasno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine