10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(PISMO BRALCA) VRO in migracije

Piše: Franc Bešter

Evropo preplavljajo migranti, to je dejstvo. Vzrok tega pa vidim v visoko razvitih orodjih (VRO), o katerih sem pisal v prejšnjem članku.

Ona so ustvarila ekonomski prepad med Severom in Jugom, obenem pa je ta razvoj v kulturi Zahoda povzročil pojav globalizma in (kulturnega) marksizma, se pravi ateizma, levičarstva. Vsekakor gre za masovni pojav ateizma, in obojim, tako globalistom kot kulturnim marksistom, narod in njegova kultura ne pomenijo kaj dosti, nasprotno, vse to vidijo celo kot neko oviro na poti k nečemu »naprednejšemu«. Obenem pa oboji nameravajo opraviti s krščanstvom. Vse to so razlogi, zaradi katerih, po mojem, masovno uvažajo muslimane, za katere (tudi iz zgodovine) vemo, da so nasprotniki (celo sovražniki) krščanstva. Da, tudi iz zgodovine bi se glede tega morali kaj naučiti: da je namreč islam že dvakrat z vojaško silo pritisnil na Evropo, vsakič, ko je začutil njeno šibkost, in to se dogaja tudi sedaj, muslimanski svet je začutil notranji razkroj naše civilizacije in tudi njeno vojaško šibkost. Pri tem tudi večkrat pozabljamo na to, da k tej religiji spada tudi širjenje področja njenega vpliva, da tu vera in politika nista ločeni, in da je ta vera v srednjeveški razvojni fazi – ona ni šla skozi razsvetljensko izkušnjo kot evropsko krščanstvo.

A kljub vsemu temu sem prepričan, da večina muslimanov prihaja v Evropo iz ekonomskih razlogov, gre za beg pred revščino, k boljšemu življenju. Toda zaradi prej navedenega je nedvomno med njimi tudi veliko takšnih, ki prihajajo tudi z drugimi (džihadističnimi) nameni. Obenem je pa znano, da islam ni kompatibilen z našo kulturo, muslimani se tudi nočejo integrirati, ustanavljajo neke gete in vzporedne družbe, posledica vsega tega je sedaj to stanje po velemestih, ki se utapljajo v nasilju in kaosu. Gre za trk dveh civilizacij, in tudi sedanja vojna med Izraelom in Hamasom je del tega trka, nevarno pri vsem skupaj je, da se v nekih kriznih situacijah tudi »zmerni« muslimani utegnejo radikalizirati in bi tudi z vojaško silo poskušali doseči cilj: tu v Evropi prevladati, kar je njihova zgodovinska ambicija, še več, to imajo celo za svojo versko dolžnost! Toda kaj se bo v tem primeru zgodilo z evropskimi ateisti (globalisti, marksisti), ki so jim na široko odprli vrata? Vse skupaj se utegne obrniti proti njim samim, saj v Koranu piše, da je ateista (ne-vernika) treba ubiti kot psa. Sicer je pa znano, da imajo muslimani tudi kristjane za »nevernike«. Zaradi vsega tega utegne biti ta »religija miru« tudi nasilna, kar pa dokazuje tudi krvava zgodovina islama. Spomnimo se npr., kako so Turki še ne tako daleč nazaj pustošili po naših krajih, o čemer še vedno pričajo protiturški tabori.

Sicer pa ne prihajajo samo muslimani, Evropa masovno uvaža tudi črnce, zaradi velike demografske krize v njej je to z nekega vidika celo potrebno, razumljivo, Evropa potrebuje delovno silo na raznih področjih. Vendar pa mislim, da se pri tem vrši tudi »velika zamenjava«: cilj je povečati procent priseljencev (na Švedskem je ta npr. že narasel na 20!), morda avtohtone prebivalce znižati na raven manjšine v njihovih državah, obenem bodo prišleki degradirali njihove specifične kulture, relativizirali njihove jezike…, in s tem se bodo razlike (sedaj dokaj velike) med evropskimi narodi zelo zmanjšale, postopno se bodo morda celo pretopili v enotno evropsko nacijo. Tako bo končno uspelo poenotenje Evrope!

Toda ali ni takšno početje tudi tvegano, ali ne more pripeljati celo do državljanskih vojn? Glede tega se spet lahko učimo iz zgodovine: podobno so komunisti delali na ustvarjanju enotne jugoslovanske nacije, z mešanjem narodov, z brisanjem njihovih jezikov in kultur. Mednacionalna nasprotja so se pometala pod preprogo, dokler ni, ob hudi krizi sistema, vse skupaj eskaliralo v državljanskih vojnah, v katerih je zgorela pokojna socialistična Jugoslavija. Mislim, da so komunisti premalo računali tudi s tem, da je njihov sistem le nekaj desetletij na tisoč let neke podlage: na tisoč let dokaj različnega razvoja teh narodov, naj bo to v pogledu njihove zgodovine kot tudi religije in kulture, jezikov itd.. In tudi nasprotij, sovraštva med njimi (npr. med Srbi in Hrvati). Podobno se lahko zgodi tudi z Evropo (tudi v ZDA), v kateri je res prišlo do polarizacije na konzervativce in progresivce. Ko bodo evropski konzervativci (desničarji) začutili, da je njihova tisočletna kultura postala preveč ogrožena, se utegnejo upreti, poskusili bodo preprečiti njeno uničenje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine