1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

(PISMO BRALCA) Volitve, referendumi ali le zlorabljanje ljudske volje?

 

Piše: mag. Mirko Macher

Zgled, da se moramo kar naprej pojavljati na volitvah, je volja in domovinska dolžnost. Ali slovensko ljudstvo sploh ve, da ima najbolj moderno državniško ustavo v Evropi? In, ali ljudje dejansko in resnično uporabljajo voljo in pravico do oblasti, ali z njimi le nekdo le manipulira?

Osebno. Leta 2000 sem vodil na volitve v parlament Demokratsko stranko Slovenije. Novinar, Matjaž Ambrožič, s katerim sem imel razgovor, in tudi merilci ljudske volje so nam Demokratom skupaj s Čuševimi Zelenimi namerili 5 % +, torej vstop v Državni zbor. Kdaj je prišlo do preobrata, da smo dobili le 0,8 %, je lahko pojasniti le tako, da ima nekdo trdno v rokah voljo ljudstva, – temu pravim obvladovanje algoritma zmage. Ko prepričevanje LDS-a, naj se podredim(o) njihovemu volilnem cunamiju, ni uspelo, je prišlo v trenutku do zasuka, in v trenutku smo bili, skupaj z Zelenimi, na suhem. Drnovšek se je poslužil plana B in plasiral satelitsko stranko SMS (Stranko mladih Slovenije). Uspeh je bil v trenutku zagotovljen. Človek se po tolikem času, po 20-ih letih, sprašuje ali je volilni rezultat in referendumska volja dejansko in resnično izražena volja ljudstva, še posebej, ko se je tedaj šušljalo (avstrijski novinarji), da so volitve v Sloveniji največja balkanska prevara, kar so lahko videli in doživeli.

Tudi Golob, vehementno, vsakič napoveduje zmago, in zasmehuje politično konkurenco na vsakem koraku. Samo glejte tega napuhanega političnega boržuja, in jato kimajoče in gruleče perjadi, ki se drstijo okrog njega kot ribe v plitvini. No, Veliki mali rdeči buržuj ga še malo umerja in umirja, predvsem mu da vedeti, kdo da kozle strelja, in kdo bo predsednik (ca) države, tako da se jasno ve, kdo ima algoritem zmage v lasti.

Ninamedia in Mediana, tudi Valicon, na vzorcu 1000 + anketirancev, lahko napovejo rezultate volitev do centla. Ali je sploh še smiselno hoditi na volitve, na referendume, izražati voljo, ko pa so rezultati znani vnaprej? Ta volilni cirkus, referendumski golaž, mnogo stane, ljudje pa postajajo apatični in naveličani. Nikomur več ne verjamejo! Levičarji pa se trepljajo in tolčejo po trebuhu, zasmehujejo nasprotnike in plešejo in plešejo, plešejo, pijani od volilne prevare. Celo več, oni vedo celo to, da bodo na oblasti vsaj do leta ’30. Kaj ima za bregom v tem obdobju, bo naslednik Velikega malega rdečega buržuja, kmalu obelodanil.

Spoštovani operativci volitev in nadzorniki, pripravite se na cunami ljudske volje: referendum na referendum, na referendum, … do onemoglosti.

V Sloveniji ima oblast ljudstvo, to ste spregledali zmanipulirana oblast!!! In ljudstvo bo svojo voljo prej ali slej uveljavilo, verjemite.

Mag. Mirko Macher, z.r.

Radovljica, Most na Soči

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine