12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

(PISMO BRALCA) Vladavina prava in raziskovalni novinarji (Veš, novinar, svoj dolg?)

Piše: Iva Pavlin Žurman

So P. Cirman, ali B. Zgaga, ali B. Mekina, ali A. Delić, ali A. Voh Boštic, ali E. Žnidaršič in N. Markovič, ali U. Esih, ali J. Markeš, ali , …, ali “Vsi smo Dejan Karba” raziskovalni novinarji?

Po mnenju slovenskih mainstream medijev (RTVS, POPtv, Dnevnik, Delo, Večer, …) je odgovor DA.

Kaj pa kažejo dejstva (resnica)?

Konec leta 2007 so zgornji mediji začeli uresničevati izrek Najprej diskreditacija, nato likvidacija.

Začela je skupina F571 – Peticija o pritiskih vlade JJ na medije, sledil je medijski umor z montirano zgodbo o korupciji premierja Janše (RTVS-film o Patrii in medijski halo efekt), sledilo je nezakonito KPK-poročilo (G. Klemenčič), nezakonito sojenje in zapor. Toda politična likvidacija s pomočjo medijev in krivosodja ni uspela!

Pravzaprav je medijski stampedo, že leta 2004, napovedal urednik takratnega Maga Janez Markeš (v Pismih Dela je kot raziskovalec trgovine z orožjem na mariborskem letališču oponiral-odgovarjal nepodpisanemu Delovemu novinarju in omenjal vpletenost dvojice Kučan-Čengić ter celo Bin Ladna (sic!)

V Magu je Markeš v kolumni Dreyfus na šestdeset podlage (2004) napisal:

“Jesenske volitve bodo tako po vsej verjetnosti ene najbolj razburljivih, kajti nomenklaturi ne bo ostalo drugega, kakor da iz Janše naredi fantomskega fašista in ga javnomnenjsko potolče – deset klafter pod zemljo, kot bi dejal Ivan Cankar. Patološko sovraštvo do njega …” Ko je Mar-keš prestopil na Delo, je naredil obrat na glavo!

Janša je preživel in je po “stečaju Šarčeve ekipe” 2020 prevzel odgovornost za vodenje vlade in tudi uspešno vodil predsedovanje Svetu EU. Pohvale so izrekle vse pomembne EU-institucije, ne pa naše medijske hiše, kjer prevladuje kritika, saj mnogi KUL-privilegiranci izgubljajo vpliv in denar!

Sočasno se gospodarska in socialna slika Slovenije izboljšuje, hitreje kot v mnogih državah EU!

Prišel je čas, da pozivi k vladavini prava doživijo uresničitev! Pošteno pravosodje in pluralni profesionalni mediji so temelj zdrave družbe!

O “maslešah brez kompetenc in referenc”, ne le v pravosodju, ki onemogočajo PREBOJ slovenske družbe, pišejo raziskovalni novinarji: Bojan Požar, Luka Perš, Mojca Vočko, …, kjer (spletni portali) objavljamo tudi aktivni državljani – BREZ CENZURE!

https://mojcavocko.si/author/iva-iva/

https://prava.si/post/616089/vili-kovacic-drzavljan-k-luka-pers-je-posvetil-v-crno-luknjo-in-najbolj-temno-liso-slovenske-drzave

https://prava.si/post/615898/iva-pavlin-zurman-mitja-felc-delo-raziskovalni-novinar-ne-pisun-po-nareku-kje-je-vladavina-prava#pw

https://prava.si/post/616225/pozareport-tanja-tolimir-skrivnostna-sodelavka-tozilstva-ki-je-izdajala-informacije-kavaskemu-klanu-je-to-mogoce-ona

ZA SLOVENIJO!

Iva Pavlin Žurman, Solkan

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine