21.4 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

(PISMO BRALCA) Tranzicijski migrant – to se je zgodilo na vlaku

Piše: mag. Mirko Macher, Radovljica / Most na Soči

Včeraj, 18. junija 2024, dogajanje popoldan, na 5. vlaku v smeri Jesenice-Nova Gorica.

Vlak je zamujal 30 minut že v izhodišču, ko sem potoval po opravkih iz Mosta na Soči na Jesenice. Potniki nismo bili vredni informacije o razlogih za zamudo, niti nas niso usmerili na vlak, ki je bil stacioniran na postaji, seveda brez smerne tablice. Okej, tega smo na Primorskem navajeni. Morda kdo poreče: bodite srečni, da sploh še imate železnico, da vam jo nismo demontirali kot rateško-kranjskogorsko, tržiško …

Tudi nazaj grede je bila zamuda že v izhodišču 11 minutna, torej na startu iz Jesenic. Zamuda se je nabirala, najprej postanek v Bohinjski Bistrici, nato v Podbrdu, … nato se vlak začne ustavljati med postajami.

Kaj se dogaja? Zamuda narašča!

Dogajanje na vlaku med 17. 30 in 18.30 uro

Nekaj je bilo že kmalu čutiti, da se dogaja na vlaku. Nenadoma, pred Grahovem, se vlak na lepem ustavi. Po vagonu najprej teče sprevodnik k vlakovodju, kot rečeno, ta v trenutku ustavi vlak. Nato oba, vlakovodja in sprevodnik tečeta v nasprotno smer in se menita kako ukrepati, na vlaku je namreč nezaželena oseba, migrant.

Panika!!

Potniki se spogledujemo, ne vemo kaj se dogaja. Tekanje po hodniku vagonov se ponavlja, za sprevodnikom teče vlakovodja, nato v obratni smeri, za vlakovodjo teče sprevodnik …, ponavlja se kot v risanki. Čez nekaj časa zopet: tek gori doli: v nasprotno smer teče vlakovodja, za njim sprevodnik in … za njima teče temnopolti migrant. Vsi se derejo, vpijejo drug na drugega:

Vlakovodja vpije: »Vrzi ga dol!«

Sprevodnik:« Kam naj ga vržem?«

Migrant v polomljeni angleščini moleduje: » Please, please, let me go …«

V našem vagonu se v migranta zakadi upokojeni policist: »Mater ti cigansku, ti bom že pokazal ….«

S sopotnikom se spogledujeva, ko nama upokojeni policist, na pripombo naj pokličejo policijo odgovarja: »Kaj pa lahko naredi policija, nič ne more.«

Potniki smo bili v bistvu vsaj pol ure ujetniki neke nesporno nenadzorovane situacije na vlaku. Pri Podmelcu se vlak ponovno ustavi. Kaj se je dogajalo potem nisem videl, vlak s polurno zamudo prisopiha v Most na Soči … Morda so migranta le zabrisali iz vlaka, morda danes tava po vaseh v smeri proti Italiji, in morda koga nadleguje, …

Brez pretiravanja, včeraj sem bil talec tranzicijskega migranta in izpostavljenec nesposobne države, da zaščiti svoje ljudstvo, pa ne le mene, da ne bo pomote, celotni potniški del vlaka z osebjem je bil ugrabljen in resno ogrožen! Ne bi pa se spraševal: Kaj bi bilo, če bi bil na vlaku terorist, ki bi nas potnike z lahkoto vzel za talce, ali nas celo ugrabil, pobil … V tej nesposobni Golobovi državi je vse mogoče!

Slovenija postaja teroristično izhodišče za Evropo

O tem sem že pisal.

To, kar se dogaja na hrvaški straži, na poti v Slovenijo, ni mogoče označiti drugače, kot transverzala smrti.

Ko bo začelo pokati, ko bodo na ljubljanski tržnici v mlaki krvi obležali meščani najlepšega mesta na svetu, takrat bo cilj dosežen, anarhisti bodo plesali, prišli bodo do svojega težko pričakovanega plena, do nepremičnin in premičnin prestrašenih žabarjev, mehkužcev iz bele Ljubljane.

Hej, hej Ljubljančanke, rožice rosne, … je nekoč pel Janko.

Ja, scenarij globalističnega sveta, kjer prevladuje demokracija nasilja, kjer se v digitalni ikt povezujejo najbolj zlovešči osebki okupatorskih anarhistov, medsebojno povezanih po veri in levičarski antirodnostni aliansi, katere namen je zreducirati prebivalstvo tega planeta na sprejemljivih nekaj procentov živečih, ki bodo imeli nadzor nad svetovnimi tehnološkimi centri in prepotrebnimi viri za sterilno čisto okolje. In cedila se bosta med in mleko. Tu, v Evropi, pa bodo nastali centri razvrata, orgijski klubi mnogospolnikov, ki bodo zaščiteni pred vsakršnimi fetusi, oz. jih bodo gojili le še za svoje pomlajevanje v kampih nesmrtnosti, tako na Zemlji kot v Vesolju.

Alah je velik: bodo ob molitvah vzklikali mohamedanci, drugoverneži, med njimi tranzicijski migranti, pa bodo sužnji v kampih njihove sreče in večnega veselja. Islamska vera sama po sebi ni slabša od katoliške, vse zapisano v surah Korana je z dobrimi nameni, le prakticiranje v islamu ali katolištvu ali pravoslavju je ortodoksno, odstopajoče … , da se ve, le ekstremisti ogrožajo ljudstvo. Še enkrat, da ne bo pomote: vera je tudi in le orodje za nasilje, …

Osebno

Ne morem iz svoje kože: sem pravnuk graškega vlakovodje, ki je na Zgornjekranjsko prišel v sedemdesetih 19. stoletja, torej v Franc Jožefovi dobi. Tudi zato mi je mar, za vse kar se dogaja dandanes tu in sedaj, še toliko bolj.

Ministra, za katerega me je sram, in ki ga slučajno ugledam na ekranu, ko predstavlja slovensko ljudstvo, obsojam, saj je totalno nesposoben, kot njegov šef. Da ne bo kdo rekel, da sem politično pristranski, npr. Bratuškova, na področju železniške infrastrukture, dela vsaj prizadevno, zavzeto in motivirano, da bi se zadeve premaknile. Če pa vprašate mene, bi železnice dal v upravljanje tistim, ki so jih gradili, ti pa so vsaj iz časov Marije Terezije, ve se, Štajerci in Kranjci, slednjih zastava naj bi bila, tako berem, nacionalistična, kitenje z njo potomcev in dedičev dežele Vojvodine Kranjske (Carniole), pa kaznivo dejanje.

Tu sem, prizadet in užaljen, da se parakomunizem seli v slovenski parlament, ki pa je vsak dan manj slovenski: kranjski, štajerski, primorski …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine