14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PISMO BRALCA) Protestni shod upokojencev

Piše: Alojz Senekovič

Prvega marca se je na Trgu republike v Ljubljani zbralo nekaj tisoč upokojencev pod vodstvom iniciative Glas upokojencev, ki ga vodi Pavle Rupar. Preplavile so slovenske zastave, narodno-zabavna  glasba in transparenti z napisi zahteve po višji pokojnini.

To je bil prvi civilizirani shod, kjer se niso slišale grožnje in psovke: Ubi Janšo, smrt janšizmu, blokirali so javne ceste, uničevali premoženja, napadali nekatere novinarje, metali granitne kocke. Policija je uporabila prisilna sredstva, vodni top in solzivec. Kršitelje pa prijavila za kazniva dejanja. Takih pobalinskih i sovražnih shodov je sedaj konec!

Protestni shod je potekal mirno, civilizirano in domoljubno, kar so dokazale stotine zastav. Ta generacija upokojencev je ustvarjala blaginjo Slovencem, ki jo sedaj uživajo mladi. Govornik se je zahvalil mamam, očetom, dedkom in babicam za vsa njihova dobra dela za dobrobit naslednjim generacijam, kar od njih ne slišimo. Zahvalil se je tudi za Božjo pomoč, saj je ob koncu govora rekel: »Bog živi Slovenijo!«, kar je običaj po evropski tradiciji. Spoštovani voditelji in organizatorji tega čudovitega civiliziranega shoda. Hvala od nas starih nad 90 let, ki smo od doma po TV spremljali prireditev. Uspešno delo še naprej! Lepo pozdravljeni!

Alojz Senekovič, Maribor  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine