11.7 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

(PISMO BRALCA) »POMOTE« na Ustavnem sodišču RS

Piše: Franc Trunk

Z zanimanjem spremljam dogajanja na Ustavnem sodišču RS, saj sem (tudi kot osebno zainteresiran) upal, da se bo kot zadnja institucija v RS uspela upreti (dnevnim) politikantskim vplivom, žal zadnji dogodki tega ne izkazujejo.

‘Pomote’ v katere na Ustavnem sodišču RS uradno zapakirajo osebno ne/odgovornost tistih ustavnih sodnikov, ki bi se morali izločiti v danih okoliščinah, ponižujejo vsak zdrav razum.

Če kje, bi na Ustavnem sodišču RS pričakoval brezpogojni osebni prevzem odgovornosti za nastale ‘pomote’ in posledične sankcije za ‘pomote’, ki se na Ustavnem sodišču ne smejo dogajati, četudi je pripad novih zadev večji od pričakovanj, kar vse je posledica  – tudi naklepno nezakonitega – delovanja nižjih sodišč, ki so primarno poskrbela zato, da ima sodstvo v RS praktično nulto zaupanje državljanov RS, ki še vedno raje iščejo pregovorno slepo Justicijo po zatohlih hodnikih pristranskih sodišč, kot da bi sami sodili storilcem povzročenih krivic…

Zagovor predsednika Ustavnega sodišča g. dr. Rajka Kneza pred kamerami TV Odmevov me ni prepričal – njegova neverbalna komunikacija, kjer se je praktično v celoti izogibal zvedavemu očesu TV kamere je povedala več kot je potrebno.

Njegovo izvajanje, kjer izpostavi, da so se sodniki zaobljubili poštenemu sojenju, je v odrazu do dejanskega stanja v sodstvu vse prej kot resnično. Trditev g. dr. Rajka Kneza, da sodnik na dan presodi med tremi! do petimi? zadevami izkazuje ob – zaokroženo krepko navzdol – 200-ih delovnih dnevih v letu, da vsak sodnik minimalno presodi o 600-ih zadevah na leto, kar ob pripadu ca. 1500 zadev/na leto pomeni, da bi bili trije!? ustavni sodniki več kot dovolj, da bi ‘podelali’ vsakoletni pripad. Slovensko Ustavno sodišče ima devet! ustavnih sodnic/sodnikov!? Tukaj evidentno nekaj ne ‘štima’ z osnovnošolskim računstvom!

Njegova trditev, da nobenemu sodniku ni do tega, da bi ESČP obsodilo RS kot kršiteljico človekovih pravic, je razumeti kot poniževanje plebsa kot, da je vso znanje zbrano v sodniški togi – vsaj do takrat, ko bodo taisti sodniki – od Okrajnega sodišča do Ustavnega sodišča – v celoti nesankcionirani za njihovo (op.a. mestoma naklepno!) kršenje človekovih pravic dokončno! presojeno pred ESČP, kjer RS beleži enega najslabših količnikov izgubljenih tožb pred ESČP – kljub temu, da Državno odvetništvo RS koruptivno ‘frizira’ statistiko izgubljenih tožb pred ESČP s samopriznavanjem kršitev človekovih pravic tik pred izdajo tozadevnih uradnih sodb ESČP! Saj ni res, pa je!

Soglašam s predsednikom Ustavnega sodišča RS g. dr. Rajkom Knezom, da slika vsakemu gledalcu pove svojo (drugačno) podobo, kjer je moč isto zeleno pokrajino ‘naslikati’ zelo enostransko z odtenki modre barve, kot to počne ustavni pravnik g. dr. Jurij Toplak, seveda to velja tudi za ‘kontra slikanje’ zelene pokrajine, ki jo je moč zelo enostransko ‘naslikati’ z odtenki rdeče barve kot to v celofanu počne predsednik Ustavnega sodišča g. dr. Rajko Knez. Tu velja dodati, da je zrcalo dosti bolj neizprosno – pri zrcalu velja, da je podoba originala ista kot zrcalna slika originala, kjer je zelena barva zelena!

Javno pozivanje komu je verjeti, je najlažje podpreti z verodostojnimi dokazi, same besede in še te izrečene neprepričljivo – so veliko premalo! Tozadevno pozivanje na realnost brez enega verodostojnega dokaza, je dandanes v RS vse drugo kot realnost, kot jo razumemo zdravorazumski državljani RS…

Negativno me je presenetila izjava predsednika Ustavnega sodišča g. dr. Rajka Kneza, da ‘upa, da se slaba slika s strani javnosti ne razteza celo na druga sodišča’ kot, da ne bi največje krivosodne svinjarije nižjih sodišč vsakoletno v tisočih končale ravno na mizah Ustavnega sodišča!?, od katerih jih ca. 200 vsako leto ‘potuje’ še pred ESČP. Tukaj evidentno nekaj ne ‘štima’ z logiko vsebine izrečenega!

Kar se pa tiče samega spornega odločanja sodnikov na drugih sodiščih v katerega evidentno javno dvomi predsednik Ustavnega sodišča RS g. dr. Rajko Knez – posebej zanj:

Uradno dokazano velja, da je večkratna kršiteljica človekovih pravic sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani tov. Alja Kratovac ex Prokopović proaktivno sodelovala pri kršitvi človekovih pravic sinu po štirih! členih Konvencije – samopriznanje DO RS tik pred izdajo uradne sodbe ESČP – vse po tistem, ko Ustavno sodišče RS zadeve ni sprejelo v obravnavo!?

Uradno dokazano velja – z dokončno sodbo Vrhovnega sodišča RS – da je večkratna kršiteljica človekovih pravic sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani tov. Alja Kratovac ex Prokopović v zavestni/naklepni zlorabi 299/4. čl. KZ-1 v montiranem sodnem procesu krivosodila zoper mene in sina, kjer nama je protizakonito!!! ‘pribila’ vsakemu po več let nezakonitega!!! zapora vse v sintagmi, kjer nepoštena sodišča iz kriminalnih zločincev ‘delajo’ vzorne državljane iz običajnih državljanov RS pa kriminalne zločince…

In to sta zgolj dve zadevi od množice uradno! dokazanih! NEPOŠTENIH! krivosodnih odločitev s katerimi se je soočila moja družina zaradi evidentno nepošteno! motiviranega sojenja…

Posledično v celoti podpiram javni poziv ustavnih pravnikov, da je potrebna predlagana revizija tistih 1000 zadev, ki na Ustavnem sodišču RS niso bile sprejete v obravnavo oz. so bile zavržene v času, ko COVID-19 razsaja po RS!

Še več, zagovarjam karierno odgovornost sodnic/kov, kjer naj sodnica/k npr. po peti zavrnjeni/razveljavljeni sodbi išče svojo prihodnost povsod drugje kot v zavetju ‘trajne sodniške toge’!

Tik-tak bo vzpostavljen sodni red in odgovornost, še več – poštenost na katero se sicer javno poziva predsednik Ustavnega sodišča RS…

Franc Trunk, veteran vojne za Slovenijo, Portorož

Zadnje novice

Sorodne vsebine