-0.2 C
Ljubljana
torek, 30 novembra, 2021

(PISMO BRALCA) Podobnost dogajanjem v Sloveniji 2021 ni naključna

Piše: Mag. Mirko Macher

Zgledi in akademija Džerdžinski so opravila svoje, ponosni učenci akademije fsnp nadaljujejo odkrito revolucijo, tokrat v Sloveniji, ki (je) šola(la) največ ortodoksnih komunistov v komunistični Sovjetski zvezi: Kardelj, Kidrič, Maček, V. Tomšič, Ribičič, A. Bebler, …

Odlomek iz knjige Vstajenje, Lev Nikolajevič Tolstoj. Kraj dogajanja: jug današnje Ukrajine, čas vladanja cesarja Aleksandra III. (1881-1894), pred naslednikom Nikolajem II. (vladal 1894-1917), ko Lenin izpelje oktobrsko revolucijo in odstrani monarhijo in t. i. vzpostavi diktaturo proletariata, ortodoksno komunistično partijo, ki v demokratični preobleki traja še danes.

Str.416, Od tistih dob sem postal revolucionar. Da, »je rekel, ko se je umiril, in povedal svojo zgodbo do konca .

Bil je član stranke narodovoljcev in postal celo vodja dezorganizacijske skupine, ki je imela namen tako terorizirati vlado, da bi se sama odrekla oblasti in poklicala ljudstvo na krmilo. Po izpustitvi iz ječe je potoval zdaj v Petrograd, zdaj v Kijev, zdaj v Odeso, in imel povsod uspeh. A človek na katerega se je popolnoma zanesel, ga je izdal. Prijeli so ga, ga postavili pred sodišče, ga imeli dve leti v ječi in ga obsodili na smrtno kazen, ki so jo potem izpremenili v dosmrtno prisilno delo.

Mag. Mirko Macher, Most na Soči

Zadnje novice

Sorodne vsebine