0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

(PISMO BRALCA) Plenilska zakonodaja

Piše: Mirko Macher

Ko so tranzicijska podjetja orala ledino poosamosvojitvenemu gospodarstvu, so se parlamentarne stranke ukvarjale tudi s tem, kako spiti kri izčrpanemu malogospodarstvu, ki je postavljalo temelje novodobni poosamosvojitveni Sloveniji. In slovenske banke so dobile t.i. singapursko shemo: Catch the Cash, švicarske kredite v CHF!

In to kdo?

Danes se že kaže, da so stranke na levi in na desni izigrale slovensko socialdemokracijo, ki jo je začel graditi dr. Jože Pučnik, predsednik Socialdemokratske stranke – SDS. Žal je oče sodobne Slovenije izkrvavel v svojih prizadevanjih, saj so ga izigrali tudi ljudje, v katere je verjel, da se bodo z njim vred žrtvovali za prihodnost pravične in poštene države.

Je bil naiven ali nemočen? Verjetno vsega malo, saj ni imel izkušenj z vodenjem države, imel pa je veliko domoljubno srce, ki je v borbi za preživetje mlade republike izkrvavelo na okopih že davno prej pobitih in izropanih rodoljubov, na pobeljenih kosteh zakopanih v tankovskih jarkih, zasutih v rudniških jaških, v fojbah in kraških breznih, v kočevskih jamah, v likvidatorskih smrtonosnih pohodih in zahrbtnih umorih pijanih zmagovalcev revolucije.

Ja, drage Slovenke in Slovenci, ni več njih, ki so vedeli, kaj se je zgodilo, pa ne smeli govoriti, da so vas lahko sploh rodili. Danes pa se vaših duš ponovno prisvajajo vnuki povojnih revolucionarjev, ki zasedajo ključne položaje v ospredju ali ozadju, na pozicije državotvornosti pa postavljajo, jankoviće, rakočevićevke, đorđeviće, arsenoviće, vujoviče, makarovičeve, dikličeve …,  da ne naštevam vseh kvazi Slovenk in Slovencev, ki so tu le zaradi marksistične dialektike, njim, ki jim je edino veselje živeti za ponovno nacionalizacijo slovenskih domoljubov s pomočjo kvaziparlamentarizma.

Osebno: Z ženo, ki sva bila 24 let podjetnika (1991-2015), sva žrtvi tega kvazi parlamentarističnega sistema. Leta 2015 je NLB prodala najino hišo v Lescah za bagatelo radolškemu klošarju, ki je vsakodnevno dežural na sodišču, kdaj se bo pokazala priložnost za zastonjkarsko pridobitništvo … In se je.

Itak!

Zakaj nobena oblast ne dvigne ušes, ampak kot pokvarjena plošča preskakuje: To ni tema, to ni tema, to ni tema … Ker je bila tako ali drugače zraven!

Ja, sem optimist. Zapomnite si, vi, ki izigravate naivni slovenski narod: Dobro vedno premaga zlo! Slovenke in Slovenci imajo dobro zapisano v srčnih genih.

mag. Mirko Macher, z.r.

Radovljica

PS: Izpostavljava se, ker želiva tudi s tem pričevanjem preprečiti pohod agresivnemu pridobitništvu, ki se vedno znova kaže v novoumih  …, pa čeravno se zavedava, da se mnogi med vami privoščljivo norčujete iz usode poštene družine, ki navkljub vsemu živi v izobiljni sreči … bogatejša za izkušnjo, ki bo slej ali prej doletela tudi vas, če ne boste prepoznali rakavega tkiva, ki se razrašča tudi po vaši domovini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine