4.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 5 decembra, 2022

(PISMO BRALCA) Oris profila volivca večnega župana ljubljanskega

Piše: A. G.

 • Vem, da je Jankoviča volilo približno 25% vseh Ljubljančanov z volilno pravico. Malo. Važna je le zmaga. Izgubil je absolutno večino sveta. Tudi to ni problem. Povezal se bo z strankami leve polarne skupine in večina bo skoraj njegova.
 • Sem rusofil. Moj župan je odlikovan z ruskimi odlikovanji. Zaslužen je za razvoj odnosov z Rusijo. Je pravi Praslovan. Podelite mu diplomatski potni list, katerega si že dolgo želi. Tudi naši levi bruseljski poslanci niso podprli večinsko  razglasitev putinove Rusije za teroristično državo. Od župana pa to pričakujete ?
 • Sem »trd« novodobni levičar« kot moj župan. V ospredju tega levičarstva je moja korist, takšna ali drugačna, odvisno od trenutnih potreb .
 • NOB je moja svetinja s poudarkom na pobojih med in po končani vojni.

Strinjam se z županovim vztrajanjem, da  na ljubljanskem pokopališču  ne bodo pokopani  po vojni pobiti  poraženci  komunistične revolucije in cigani, žrtve medvojnega partizanskega poboja. Na žalah zadostuje spomenik z večnim  ognjem na plinski pogon padlim ruskim vojakom soosvoboditeljem dela Slovenije. Zanemarimo  njihove nečednosti osvobajanja nad osvobojenimi prebivalkami.

 • Občudujem njegovo izpričano moškost izkazano v aferi Sodišče ga je z zastaranjem oprostilo dokazanega obtoženega dejanja. (Poišči na spletu sliko druženja župana s sodnicami – nekaj je na našem Zokiju.)
 • Sprejemam in podpiram gibanje LGBTQ, tako kot moj župan.. Mavrična zastava naj krasi magistrat in šole, tudi na vrhu gradu naj ne manjka.
 • Vedno znova se strinjam, da je župan podjetniški  genij. Njegove podjetniške  afere spremljajo vse njegove mandate. S pomočjo pravnega sistema in vladajočih politik se vedno izkaže pravica (zastaranje primerov , odpisi ogromnih dolgov…). Pa kaj, če se znajde?

Zopet ga neopravičeno napadajo desni fašisti.  Med volitvami odpirajo novo finančno afero v katero je po sporočanju črnih medijev vpleten župan.

 • Sem za reševanje podnebnih razmer in ne nasprotujem pozidavi zelenih površin, nerešenem prometom v mestu, ki onesnažuje zrak. ( Onesnaženost zraka je med večjimi v Evropi, razen centra okoli magistrata)… Pozdravljam  nadaljevanje gradnje kanalizacija čez nahajališče pitne vode.. (8. marec ne protestira ???)

Ljubljana potrebuje klasično sežigalnico odpadkov. Zadnji čas. Sodobnejši bio procesni sistemi ravnanja z odpadki za župana niso primerni. Prav je, da vztraja z zažigalnico. Saj ga spominja na sežig protestantskih  knjig 1660 leta.

 • Prometne površine izven centra niso potrebne temeljite prenove. Le kdo se vozi po njih?
 • Občina urejajo kolesarske steze. Uporabila je najcenejši postopek označevanje kolesarskih stez na voziščih. Genialna županova rešitev.
 • V vseh obdobjih njegove vladavine so pozidave zelenic med hišami v mestu stihijske brez urbanističnega urejanja. Prav je tako. Naj investitorji gradenj oblikujejo objekte po svojih potrebah.
 • Je družinski človek. Dobro finančno poskrbi za sinova. Enemu je priskrbel tudi maturo.
 • Ljubljanski občani ostajajo brez osebnih zdravnikov. Občinsko zdravstvo je v razsulu. Občani brez osebnega zdravnika, sami iščemo zdravnika v najbližjih občinah. (Ta stari pa tako ne potrebujejo zdravnika. Zanje pripravljamo zakon o evtanaziji).  In kje je tu problem ? Naj ga reši ministrstvo za zdravstvo. Kaj ima pri tem župan ? Poskrbel je za prenovljene stavbe ZD.
 • Policija v Ljubljani s pendriki pretepa mladoletne kalilce nočnega miru ob spremljavi policijskih balkanskih psovk. Prav je tako. Župan tudi tako posredno skrbi z mir. Obsodil je že policijske ukrepe v času kolesarjenja in sprehajanja mirnih občanov po avtocesti v Ljubljani.

Sedaj policija varuje županovo gradnjo kanalizacije nad vodnim zajetjem pitne vode.

 • Na novoletnem praznovanju bom tako kot župan pogrešal mili glas pevke Danijele.

.Pa še kaj bi se našlo. …….

Star pregovor pravi povej s kom se družiš – koga voliš in povem ti kdo si.

Zapisal  Andrej Grošelj, Ljubljana  Nisem volil izvoljenega ljubljanskega župana in  njegove liste.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine