23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

(PISMO BRALCA) O evtanaziji

Piše: mag. Mirko Macher, Radovljica

Tudi tokrat si bom pomagal s Francetom Verbincem, Slovar tujk, str. 198.

Citat: evtanazija-e, ž [gr. euthanasia iz eu-, thanatos smrt], v med. 1. lepa, lahka smrt, 2. olajšanje (ali skrajšanje) trpljenja in smrtnega boja umirajočim ali neozdravljivo bolnim; nacizem je to hudodelstvo zlorabljal.

Naj dodam svoje osebno prepričanje, ki ga gojim v sebi kot vzgojno pridobitev, predvsem lastno izkušnjo ter izobraževanje in sklepanje v dobri veri, da je tako prav.

Obravnava predloga zakona o evtanaziji, ki je bila organizirana 23. maja ’24 na RTV SLO 1, v luči predvolilnih aktivnosti in soočanj pred volitvami v evropski parlament, je najprej sama po sebi zloraba javnega medija, nato je poskus družbene racionalizacije fiskalne politike, kar je posebej perfidno početje potomcev zločinske povojne revolucije. Če kdo lahko odpira to vprašanje, bi bilo pošteno in fer do volje ljudstva, ko je bil za to čas, ko so pred parlamentom na tako imenovani ljudski skupščini lagali temu istemu ljudstvu o grozodejstvih janšistov, ki da so jih počeli med epidemijo covid19. Kaj vse je počel tedaj samozvani ljudski tribun Jaša, je javno popisano in zapisano na avdiovizualnih posnetkih, kogar zanima mu je dostopno. Skratka, šlo je za javno evtanazijo, ignoriranje zaščitnih in varstvenih ukrepov s strani levih političnih aktivistov, politično podprto s strani rdečega škrata, se ve, da le pridejo na oblast, kot rečeno podprto od tistih, ki so bili vpeljani v degenerativno logiko prečiščevanja slovenskega naroda, v povojni genocid, ki je imel vse znake množičnih umorov.

Zakaj je Verbinc pripisal, da je to hudodelstvo, kot je evtanazijo imenoval, bilo ideološko zlorabljeno? Kdo lahko zagotovi, da se ne bo, dana zakonska možnost, ponovno zlorabljala. Ja, Hitler je bil demokrat, izvoljen od nemškega ljudstva z ogromno večino, kako pa je evtanaziral Žide, iznemogle otroke, starce, žene, … pod plinskimi prhami, je svetovni javnosti končno jasno, še najbolj rdečkarjem. Demagoga, kot sta bila morilski tandem Hitler-Mussolini, sta z lahkoto zlorabila demokracijo za vzpon na oblast in laganje ljudskim množicam o blaginji in podobnih rado slišanih floskulah, saj je šlo za vse kaj drugega, predvsem za materializem, razlaščanje, ubijanje, … za jemanje doživljenjskih rent podjetnikom, lastnikom družinskega premoženja, ostarelim upokojencem, itak tudi socialnim upravičencem, invalidom, bolnim in onemoglim …

Karakter avtokrata, dr. Goloba, z omenjenima zgodovinskima osebnostnima, se primerjalno ponuja sam od sebe. Zaupati izvajanje takšnega zakona z vsemi lažnimi varovalkami, notoričnemu lažnivcu, je samomor ljudstva samega.

Še nekoliko duhovnosti. Človeško bitje je uduhovljeno, kar pomeni, da je novonastalo telo iz očeta in matere, simbioza svetega duha/ človeške duše ter snovi. Če je duša božji dar, je telo vsevesoljna elementarna danost. Hvala Bogu, Stvarniku žive narave! Krščanska vera, ki smo jo Slovenci prejeli po svojih starših govori o naukih vere v knjigi knjig, predvsem spoštuj očeta in mater … pa tudi da je duša neumrljiva, da se vrača k potomcem. Nisem vedež, vendar verujem in verjamem svojim vernim prednikom; kdo sem da jim ne bi verjel, ali lahko zanikam svoje starše, njihovo vzgojo in vero?

Materializem je slast, je orodje brezvercev, s katerim vladajo z materialnimi dobrinami, katere so jim edino veselje in sredstvo za kurjenje odvečne energije, adrenalina, ki zasvaja in daje občutenje lažne blaženosti, namesto da bi skrbeli za narodovo nataliteto. Ko opazujemo ljudi, ki so lažirali volitve ’22 in zavajali ljudi, da so prišli na oblast, je vse bolj jasno, da jih obseda denarna zasvojenost, duhovnost, ki rojeva iskrene odnose in ljubezen jih ne zanima, saj se je že zdavnaj izrodila v užitkov polno praznino mnogospolstva, ki daje zadovoljstvo v nerojenih fetusih človeka za pomlajevanje večnih in nesmrtnih materialistov …

Vsekakor sem za paliativno oskrbo, za socialno zdravstveni sistem, ki bo človeku nudil dostojno življenje v vseh fazah človeškega razvoja kot nekaj naravnega. Predvsem pa mora za to poskrbeti že družinska in šolska vzgoja, ki pripravlja človeka na življenje, predvsem duhovno življenje, ki ima poudarek na razvoju medsebojnih odnosov, strpnosti in solidarnosti. Beseda in strpnost drug do drugega, ne pa nasilno poseganje v življenje z zakoni!

Dr. Golob, materialist kot nacist dr. Mengele, ustrelil si se zopet v lastno koleno!

Evropa in razviti svet, to vprašanje rešuje na demokratičen način, žal pa sodobni svet zapušča vero v ljubezen in dostojanstvo ter se prepušča hedonizmu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine