19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Pismo bralca: Nekaj nepravilnosti sedanje neučinkovite vlade!

Kot prvo bom navedel totalno aroganco ljudi, ki tako brezglavo odločajo o zadevah ki se tičejo vsaj četrtine prebivalcev Slovenije. Gradnja kanalizacije kjer naj bi tekla vsa odpadna voda vključno z vsemi fekaljami čez ozemlje kjer je rezervat pitne vode za celotno ljubljansko kotlino. Zakaj vlada in njihovi ministri to dovoljujejo take neumnosti, ki so jih zakuhali nesposobni gradbinci z željnimi slave nekaterih arhitektov? Danes dne 26.11., smo lahko videli in slišali o katastrofalnem potresu v Albaniji in samo pomislite da se lahko nekega dne zgodi tak potres pri nas? Popokale bi cevi in fekalna voda bi zalila celotno polje- rezervat pitne vode. Sanacija bi stala ogromne vsote denarja, vendar je vprašjivo če bi v več desetletji uspeli sanirati zadevo, ker bi ostala četrtina Slovencev brez pitne vode!

 

Drugi problem je pretirana nekontrolirana migracija predvsem mlajših moški, ki so v takih leti da bi lahko kaj postorli v svojih državah od koder bežijo. Vlada ne stori nič da bi zaustavili to usiljeno migracijo ker zadnje čase bežijo le iz islamski držav. Ko pa uspejo priti v EU zahtevajo le svoje »pravice«. Navadno kar iz njihovih vrst jih odirajo za »varno« pot pridvsem čez Sredozemlje. Vse se dogaja v smislu tiste porazne Marakeške deklaracije katero so podpisali tudi neuki Slovenci. Deklaracija omenja le o varni poti čez Sredozemlje, nič o tem zakaj in od kod bežijo in kako pomagati tem deželam!? Pred leti je v smislu Marakeške deklaracije nastopil bogataš Soros, ki ga levičarji obožujejo, zakteval in napovedal je kar okoli tri miljone afričanov, ki naj bi zasedli Evropo! Kdo mu daje take pravice? Če ima preveč denarja naj ga da tem državam od koder bežijo in naj si tam uredijo zadeve. Zakaj takega bogataša ne zaustavijo EU voditelji? V EU želimo živeti v miru za kar so vsaj nekdaj bile odgovorne organizacije OZN, ki so zadna leta popolnoma odpopvedale. Poglejte kaj je ostalo od nekdaj vzorne Švedske, ki se zaradi svojih nesposobnih voditeljev sedaj ukvarja z veliko problematiko naseljevanja predvsem nelegalnih migrantov, ki dnevno povzročajo hudodeljstva.

Tista Štajerska Varda kot tudi Vaške straže so še kako potrebne, vlada jih zatira, sama pa ne stori dovolj da bi zaustavila nelegalno migracijo! Prav lahko se zgodi da pride čas ko se bomo masovno pridružili tem »nezakonitim skrajnežem« na meji, vendar to lahko pripelje do velikih neredov, za katere bi morala odgovarjati vlada!

Tretje neučinkovito delo vlade je izredna kasnitev npr. izgradna druge cevi-preodora skozi Karavanke ki že kasni leto in pol za planom oz. za Avstrici, ki skoraj že končujejo izkope.  Drugi železniški tir med Koprom in Divačo prav tako se ne odvija tako kot bi se moralo. Zakaj vlada dovoljuje tako neučinkovitem ministrstvu da tako zavlačuje z deli?

Četrti in ne zadni problem je popolnoma skorumpirano sodstvo kjer ni videti zboljšanja? Številne nepravilnosti sodstva ne morem navajati ker ni prostora, tega je preveč. Navedel bo le en problem, ki so ga poimenovali PATRIJA in mislim  da bi tedanji sodniki in tožilci morali sedeti v zaporu, če naj bi bili vsi anaki pred zakoni!. Nekdani tožilec je celo ovadil človeka ki raziskuje nepravilnosti v sodstvu, prav ta bi moral že nekaj časa sedetu v zaporu. Nekdani Ustavni sodnik g. Krivic, bi zagotovo rekel da Sodišča ne smemo kritzirati, da se zelo strinjam z njim če bi bilo sodišče pravično kar prav za omenjeno zadevo ni naredilo le J.Janši veliko škode, oškodovani smo vsi ki smo vedeli da je zadeva nameščena z namenom uničiti J.Janšo in celotno stranko SDS, ki je edina stranka v Sloveniji ki deluje pošteno. Menda  za vse omenjeno je kriva levičarska politika. Ko smo spremljali J.Janšo v zapor sem pomislil da bo prišel čas ko bomo zaktevali odškodnino in takrat sem pomislil da bi za vsak dan ki mora nepošteno presedeti v zaporu zahtevali vsaj 10.000 EUR na dan ker smo bili vsi prizadeti. Sodstvo naj bi delovalo pošteno in naj bi veljali zakoni za vse enako kar sedaj še zdaleč ni tako.

Neučinkovitost vlade bo prej ali slej prišel čas ko bo  kaznovana če drugače ne ne bodo nam več vladali tako nesposobni ljudje kot vladajo sedaj.

Silvan Štokelj, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine