-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

(PISMO BRALCA) Nagrada za upokojence

Piše: Stanislav Colarič

V zadnjem času je spet čutiti nekoliko povečano aktivnost aktivistov anti  JJ, ki bi na vsak način spet radi omilili katastrofalno delo sedanje vlade in z posmehljivim poročanjem sporočili naivnežem, kako je prejšnja vlada delila bombončke za svoj obstoj in stalno podtikanje kako so delali slabo, rezultati prejšnje vlade pa so bili nadvse spodbudni. Tudi kandidatka za predsednico, zelo rada v svojem interesu, pove nekaj na to temo takoj, ko je pri besedi.

Prejšnja vlada nikoli ni delila nič drugega, kot samo tisto, kar smo vsi ljudje potrebovali, da smo vsi preživeli v težkih časih epidemije. Hvala Bogu. Dobili smo povišice, dodatke, bone … Pa za mnoge to ni bilo dovolj. Še vedno negativno nastrojeni proti prejšnji vladi, saj so dolžniki prejšnjega sistema. Mnogi so dobili dober položaj, kjer so preživeli leta do upokojitve, dobili stanovanja, ki so jih odkupili po Jazbinškovem zakonu, da ostalih ugodnosti sploh ne omenjam in ostali so dolžniki sistemu in ljudem, ki jim je vse to omogočil.

Kaj pa sedaj? Ste dobili pomoč nove vlade, ste zadovoljni v trgovini, kar ste dobili prej in sedaj za enak denar? To ste želeli, izvolili ste to vlado! Upokojenci boste morda dobili nagrado petih evrov prihodnje leto! Prav ste prebrali. S to nagrado si tudi bombončkov ne boste kupili, kaj šele čokoladke. Saj je ne potrebujete, ker imate sladkorno. Smo pa tudi slišali, da če bi imeli več denarja, bi kupovali neumnosti, ne vedo pa, da bi marsikdo porabil več denarja za preživetje. Če vas bo pa zeblo, pojdite pod odejo in si skuhajte čaj brez sladkorja, da ne bo preveč razsipno in zdravju škodljivo. To ste želeli in vzemi ali pusti, samo da ni na vladi Janez Janša. Več ne gre, saj je pred vami mnogo bolj pomembnejših skupin in posameznikov za nagrade, ki jim je potrebno pokriti njihove potrebe po predvolilnih obljubah. To je nagrada sedanje vlade za naše minulo delo, ki smo ga oddelali, da smo si pridobili status upokojenca in smo sedaj za njih le nadloga.

Laži, da prikrijejo svoje nesposobnosti se kar vrstijo. Danes  javne obljube, da se energenti ne bodo podražili, jutri dražje gorivo, pa spet, da bo se bodo pokojnine uskladile z inflacijo, na ZPIZ ne vedo nič o tem. Vse kaže, da je bilo več ministrov z slabim šolskim znanjem, saj je med drugim tudi zemljepis problem. Zunanja ministrica gre na obisk v tujo državo in sedi ob tuji zastavi, ne da bi vedela, da to ni zastava države, ki jo zastopa. Imamo pa tudi ministra dvoživko, ki je neuničljiv in ob tako zahtevni nalogi ministra, lahko še opravlja honorarno delo pri zasebniku. O obljubljenih 30 dni do specialista, ne razmišlja več samo, da smo na oblasti. Nihče ne ve kaj se dela v sosednji sobi in vsak prilagaja izjave v javnosti trenutni situaciji, če mu predsednik izjavo sploh dovoli, da se bolje zmaže. Kaj pa imamo v parlamentu, pa sploh ne omenjam. Katastrofa.

Kaj pa pomoč podjetnikom? Tudi vi boste dobili, pa ne pomoč, ampak nalog, da zaprete firmo, ker je vaša firma razsipna in ni primerna za poslovanje med energetsko krizo. Pomanjkanje energije pa je nastopilo, ker je “sposoben” vladni poslovnež že prej prodal našo energijo, po izredno nizki ceni. Kako se boste znašli, ni pomembno in je to vaša stvar. To ste želeli. Prejšnja vlada vam je dala donacije med epidemijo, da ste preživeli, pa ni bilo dovolj. Ne vem za župana, ki bi bil nezadovoljen s posluhom vlade Janeza Janše do težav v občini. Bo sedaj bolje? Verjetno so vas v nekaj mesečnem vladanju že streznili.

Dragi državljani Slovenije! Če režete veje drevesa od spodaj navzgor, vsaka veja pride na vrsto, odvisno od pozicije. Tako je tudi med nami. S takim delom v gospodarstvu pridemo vsi na vrsto, eni prej drugi kasneje, pa si to želite ali ne. To je neizpodbitno dejstvo. Tudi tisti, ki ste trenutno v dobri poziciji. Tako brezglavo delo nesposobnežev brez vizije, nima nobene perspektive. Nič ne pomaga jok v telefon, moramo se postaviti na noge in povedati, da vsega pa ne bomo mogli požreti!

Prej bomo vsi to dojeli, lažje bo. Eno pa je najpomembnejše BREZ DELA NI JELA!

Stanislav Colarič, Kamnik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine