10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(PISMO BRALCA) Na avtocesti v smeri Venezuele

Piše: Slavko Kajfež

Starejši prebivalci Slovenije se lahko še dobro spomnijo kakšno je bilo življenje v diktatorski SFR Jugoslaviji, ki je za rajo prakticirala socializem, kasneje začinjen še s samoupravljanjem. Vzporedno z njim pa je služba državne varnosti t.i. udba in z njo vladajoča komunistična elita v kapitalističnem svetu zahodne Evrope prala denar in neovirano bogatela na račun nevednega in ustrahovanega ljudstva.

Sedanja vlada je v enem letu zavrtela tok zgodovine nazaj, R Slovenija pa se je s tem začela dušiti v zadnjih vzdihljajih (pol)demokracije in (ne)pravne države, zato se je v tem času na slabše spremenilo skoraj vse. Delo ni več vrednota, saj se je začelo s podporami nagrajevati ljudi, ki so sposobni za delo, delati pa nočejo. Vlada obljublja, da bo kmalu zgradila nekaj tisoč stanovanj, denar zanje bo šel iz proračuna, ko(če) bodo zgrajena, pa bodo namenjena le izbrancem. Po nepotrebnem so povečali število ministrstev, ker pa to dodatno stane, so znižali pokojnine in odpravili postopno zmanjševanje obdavčitve plač, ki ga je uvedla prejšnja koalicija, kljub izpadu dohodka iz gospodarstva zaradi covid epidemije.

V takem primeru se dohodki ljudem dvakratno znižujejo; enkrat zaradi nižjega prejetega zneska, drugič zaradi manjše kupne moči, saj za evre, ki jih pošteno zaslužimo, lahko zmeraj manj kupimo. Inflacija v Sloveniji ni 10% odstotna, kot zavajajo v medijih, ampak se po zmeraj višjih cenah, ne samo hrane in elektrike vidi, da je precej višja. Srečo imamo, da nad vrednostjo evra bedi Bruselj, ker bi v primeru svoje valute, lahko ponovno doživeli leto 1989 z radikalnim padcem (ne)vrednosti dinarja. Ker premalo ustvarimo, država pa je prepotratna, se vlada zopet zadolžuje preko dragih obresti. Kdo bo to vrnil in kdaj, jih ne zanima, so pa zelo aktivni pri izničevanju simbolov in ustanov slovenske osamosvojitve.

Tudi slovensko gospodarstvo je pod sedanjo vlado dr. Goloba na težki preizkušnji kako se bo ohranilo zaradi vseh obdavčitev, visokih stroškov energentov in hkrati še hranjenja nenasitne prevelike državne uprave, saj bodo zato marsikje morali zniževati plače ali odpuščati delavce. Zanimivo bi bilo tudi (iz)vedeti koliko denarja so sposobni na vladni ravni koristno pridobiti za razvojne projekte v RS, ki je bil iz EU v času prejšnje vlade odobren v višini 10 milijard evrov, saj npr. tretja razvojna os, glede izgradnje po medijskih informacijah, že drugič zamuja.

Glede na zgoraj našteta dejstva je več kot očitno, da se (enkrat že propadli) socializem tudi s izdatno pomočjo vladne stranke Levica ponovno tihotapi v našo državo. Večina ljudi, na žalost tudi takih, ki so ga že občutili, pa se niti ne zaveda kam nas vodi. Ne zavedajo se niti tega, da so (ne)izvolili sedanjo oblast, ki države Slovenije ne mara, na oblasti v njej pa bi vseeno radi bili in za svoja razdiralna dejanja čim dlje prejemali,  ne pa tudi zaslužili, nadpovprečno visoke plače…

Slavko Kajfež, Jesenice

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine