15.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 maja, 2024

(PISMO BRALCA) Ljubezen do lastne domovine in resnica o Golobu

Piše: Slavko Kajfež

Le občasno spremljam politiko, zato mi tudi kakšna izjava aktualnih oblastnikov marsikdaj uide. Na srečo pa ne vse.

Spomnimo se predsednika vlade dr. Goloba, ki je ob koncu pomladanskih volitev v DZ, omenjal, da ljudje že plešejo. Kakšno zavajanje! Čez nekaj časa pa sem na TV slišal  njegovo novo izjavo, da so oni vrnili ljudem upanje. Spet izjava, ki je bila neresnična. Ni moj namen, da bi tu našteval vse dobro, kar smo s prejšnjo vlado prejeli, saj je bilo o tem povedanega in tudi napisanega več kot preveč, ljudje pa so vse tudi neposredno občutili, saj je bila kupna moč na precej višji ravni in iz tega je raslo upanje, da bo šlo še navzgor.

Žalostno je, da trenutni predsednik vlade ne neha z neresničnimi in zavajajočimi izjavami, ki nekatere res niso dorasle njegovi akademski izobrazbi. Med drugim stalno omenja, da so oni leva sredina, kar je zopet medijsko prenašanje svoje odgovornosti kar na kolektivno. Sedanja vladajoča koalicija je namreč povsem leva, da ne omenjam stranke Levica s katero je vlada delno tudi radikalno leva.

Robert Golob tudi ni noben demokrat, čeprav se hoče stalno prikazovati v najlepši luči. Ena od njegovih zadnjih politično režimskih izjav je bila, da ne bodo dopustili, da bi se predstavnik Slovenske demokratske stranke zavihtel na prestol predsednika države. Kako? Ali volitve, ki naj bi bile poštene, čeprav zmeraj bolj dvomim v to, nič ne veljajo oz. odločajo?

Čudi me, da Slovenci ne znajo ločiti med državotvornostjo politike in na pritlehnim prostozidarstvom na drugi strani. Do 10 let po osamosvojitvi Slovenije, so namreč naši levičarji pred volitvami še skrivali svoje škodljive in egoistične namene, potem pa so to opustili saj so spoznali, da jih ljudje kljub temu, da pokažejo svoje »adute«, znova in znova volijo.

Ta vlada nas bo na daljši rok uničila, za svoj neuspeh pa bodo krivili svetovne razmere, vključno z vojno v Ukrajini. Brezposelnost že raste, tudi zato, ker delo pri nas ni vrednota in zato ljudje ne dobijo dostojne plače za dobro opravljeno delo. Nagrajeni pa so tisti, ki bi lahko delali, pa nočejo, ker dobijo mesečno podporo, ki ni ravno majhna. Če ne delaš s srcem za svojo domovino, gledaš samo  finančne koristi svojih izbranih elit, ne moreš biti uspešen na nobeni državni funkciji, pa lahko ob nastopu službe prisegaš na ustavo RS kolikokrat hočeš.

Slavko Kajfež, Jesenice

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine