30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

(PISMO BRALCA) Koga bolijo ukrepi?

Piše: Aleš Guček

Ukrepi Vlade RS po priporočilu vrhunskih zdravstvenih strokovnjakov so udarili retardirane progresivce. Še premalo. Njihov zgodovinski spomin je enak ničli.

Kaj boste porekli, da je Anne Frank živela izolirana na podstrehi? Ali ste pozabili, da so med 2. svetovno vojno živeli Judje v Varšavskem getu? Ali je bilo življenje v koncentracijskih taboriščih udobnejše, kot današnja prepoved obiskovanja bifejev in pametovanja s pomočjo pametnih telefonov? Je bila vojna v Bosni manj huda od žuriranja in nedovoljenih zbiranj v Sloveniji? Ali bi bili ponosni nasledniki komunistov rajši na Golem otoku, kot enajst dni doma.

Za vse, ki so proti Vladi RS in s tem državi, bi uvedel antično grško črepinjsko sodbo. Namesto deset letnega izgona s črepinjo z imenom, priimkom in rdečo zvezdo, bi jaz uvedel črepinjsko sodbo „za zmeri“. Vse progresivne človekoljube bi oblekel v zdravstvene skafandre in jih pognal za en teden čistiti skupne prostore na Infekcijsko kliniko v Ljubljani. Zakaj ne greste in opravite še pravo družbeno koristno delo namesto trosenja možganskih izcedkov? Brskate po Slovarju slovenskega knjižnega jezika in izbirate vam všečne izraze. Nato jih povežete v neke stavke, ki nimajo ne repa, ne glave. Ni vas sram, ker ste debelokožci in ne potrebujete internistov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine