20.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(PISMO BRALCA) Islamizacija Evrope

Piše: Franc Bešter

Antični Rim so nazadnje uničili vpadi barbarov, a le-ti so bili samo posledica, vzrok je bil v notranjem razkroju te civilizacije, katere dediči in učenci v veliki meri smo. In tudi naša civilizacija (Zahod) je sedaj v obdobju propadanja, kar pa ni od včeraj, na začetku prejšnjega stoletja je propad zaslutil nemški filozof Oswald Spengler (njegovo znano delo »Zaton Zahoda«). In tudi našo kulturo sedaj ogrožajo vpadi barbarov (migrantov), in so tudi posledica notranjega razkroja v naši civilizaciji.

Tu bom izpostavil nevarnost islama za Evropo. Tudi ta ni od včeraj, in zato bi se iz zgodovine morali tudi glede tega kaj naučiti. Islam je že dvakrat pritisnil na Evropo, ob začetku srednjega veka in ob njegovem zatonu, kar ni slučaj, takrat je bila Evropa v krizi in izkoristil je njeno šibkost. Tudi sedaj, ob zatonu moderne dobe, je v notranji krizi (dekadenca, moralni propad, kaos…), in islam to izkorišča. Vendar pa so okoliščine danes drugačne kot v srednjem veku, takrat je prihajalo do oboroženih spopadov, do bitk med Evropejci in Arabci ter Turki. Islamu je uspelo za 400 let zavzeti dva polotoka, pirenejskega in velik del balkanskega, od koder so vpadali naprej, tudi v naše dežele, in prišli prav do Dunaja. Balkanski narodi so 400 let trpeli pod Turki, nazadnje jih je le uspelo Srbom, Grkom, Bolgarom potisniti ven iz Evrope, nazaj v Malo Azijo.

Džihad – sveta vojna, ona naj bi bila celo pomemben del te vere, naloga muslimanov je, da zavzamejo svet, islam je treba širiti, in kjer še niso v večini, morajo postopno prevladati, če ne drugače, nasilno. Jasno, niso vsi muslimani teroristi, vendar pa pri večini obstaja možnost in nevarnost, da se radikalizirajo. Seveda, danes so razmere drugačne kot v srednjem veku, muslimanski svet si danes ne more privoščiti frontalnega vojaškega konflikta z Zahodom, vsaj zaenkrat ne, zato izbira druga poti, poskuša nas demografsko zamenjati, z visoko nataliteto, Evropa je namreč zapadla v globoko demografsko krizo. Vse skupaj pa je posledica nekega razvoja (v ZDA, Evropi), in ravno skozenj bom skušal osvetliti globinske vzroke za tisto, kar danes ogroža Evropo, se pravi za pritisk migrantov na njene meje.

Ekonomski razvoj, temelječ na znanstveno-tehnični revoluciji

Ta revolucija (preobrazba enostavnih orodij v visoko razvita) se je zgodila v Evropi, tudi v ZDA. Ves preostali svet je zaradi nje močno zaostal v ekonomskem razvoju, tudi muslimanski svet, ki je zastal na ravni srednjega veka. Evropa je ustvarila visoko blaginjo za večino, v muslimanskem svetu pa – neskončna revščina, zato so milijoni zagledali v njej nekakšno Indijo Koromandijo, in hočejo priti sem. Problem muslimanov je, da k nam večinoma ne prihajajo zato, da bi tu garali in se integrirali. Ne, tu bi radi lagodno živeli in širili islam, in iz zgodovine bi se lahko naučili, da je bila ta vera do krščanstva vedno sovražna. Tu je vzrok, da so današnji levičarji začeli sodelovati z islamom. Druži jih skupni sovražnik: krščanstvo.

Levičarstvo: da, sodobni islam izkorišča razmere, ki jih je v naši civilizaciji ustvaril ravno ta razvoj (znanost, tehnika), in ena od njegovih posledic je cel konglomerat levičarskih ideologij (npr. tudi kulturni marksizem). Zakaj ravno ta »napredek«? Moderni znanost in tehnika (alfa in omega naše civilizacije, še vedno), sta razširili kugo racionalizma in materializem, oboje vodi v ateizem, ateizem pa poraja levičarstvo. Kapitalizem je nadalje proizvedel globaliste, tako globalisti kot kulturni marksisti pa hočejo uničiti temelje naše kulture, odpraviti narode in krščanstvo, in migranti jim pri tem pridejo zelo prav. Sicer je pa večina zahodnjakov (zaradi tega razvoja) vero že izgubila, posledica je velika duhovna slabost Zahoda. Mi smo izgubili duhovne vrednote, medtem ko so jih muslimani ohranili! Moralna kriza, duhovna kriza. Izguba smisla. In zaradi zrušenja etičnih temeljev je pri nas zavladal nered. Muslimani pa se danes vsega tega zelo dobro zavedajo. In zavedajo se tudi hude demografske krize, v katero je zapadla Evropa (in tudi ta je posledica tega razvoja!). Zaradi nje jim ne odpirajo na široko vrat samo levičarji in globalisti, ampak tudi razni drugi. Vendar, če nas bodo čez kakšnih 50 let zamenjali muslimani, lahko naredimo križ čez Evropo, vsaj takšno, kakršno poznamo, bojim se, da tudi čez takšno, v kateri je dobro živeti. To, kar se danes dogaja po Evropi (v zvezi z migracijami), to, kar staro celino dela šibkejšo in de-stabilizirano, pa je že danes lahko nevarno: na ta način oslabljena Evropa lahko postane lažji plen takšnih ali drugačnih sovražnikov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine