2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PISMO BRALCA) Imamo hujši problem!

Piše: mag. Mirko Macher

Ja, da človek prej zaide na križišču odločitve, ko sonce že izgublja moč, nas vsakodnevno učijo spoznanja ob koncu dne, ko bi že morali najti pot domov, pa je ni in ni, tema pa postaja vse gostejša …

Življenje nam vsakodnevno daje nove in nove priložnosti, učenje pa breme, ki ne le da ga ne zmoremo, ampak je vedno težje in postaja tudi odveč.

Problemi so zato, da jih rešujemo! To je stara modrost, ki pa pravi: Ne beži od problema, vsaka rešitev te dela bogatejšega, zato vztrajaj do rešitve ter prenašaj izkušnje in znanje na učeče, in tudi na nevedne in izgubljene duše.

Volitve v Sloveniji, že prve, pa vsake naslednje so izmojstrile iskalce obvodov in poti do zmage. Posebej so se potrudili slovenski bogatuni, katerih blagajne se šibijo tako močno, da lahko takšne malenkosti plačujejo z levo roko. Itak, (ta trditev me posebej motivira, da pišem naprej), plen je okradena ukradena Država!

In kaj predstavlja hujši problem, kot ga imamo z vsakokratnimi volitvami ter z izvolitvijo zglednega in poštenega državljana za vodnika slovenskega ljudstva?

Ljudstvo!

Slovenski narod izgublja motivacijo, življenjsko silo, moč in voljo. Pravijo: kjer je volja je pot, to znajo ponavljati že osmomarčevke, sploh pa rdeči škrat, ki stresa modrosti iz levega rokava. Itak! Ljudstvo je lačno, premraženo, neslišano, zapuščeno in prepuščeno evtanaziji, torej brez prihodnosti. Kje so voditelji, ki bi znali povrniti ljudem voljo in željo po življenju? Mučno je gledati mladino, ki se zasvaja in predaja brezdelju in drugim slabim razvadam. Ljudem je potrebno dati upanje, ne pa da okrog sebe gledamo mračnjaštvo, grožnje s slabšanjem stanja, ja, celo vojnami.

Voditelji so takšni, kot si jih zaslužimo! Zasvojeni s slabimi razvadami ali ne volijo ali volji sebi enake. In teh je v Sloveniji vsak dan več. Ja, očitna večina! Kot je dejal nekoč Samo Pahor: Drek vedno priplava na vrh. Takšne voditelje ima Slovenija po volitvah, potvorjenih, 2022! Zakaj, ker je večinsko slovensko ljudstvo postalo brezvoljno in bolno. Torej na stanje ljudstva v največji meri vpliva njihovo vodstvo, vodstvo zla in slabega zgleda. Itak!

Torej problemi niso le na Slovenskem, pa vendar, bodimo dober zgled tudi izven naših meja, zaupajmo mladim, ki smo jih že tako preobremenili z vsakokratnimi problemi iz preteklosti in sedanjosti, nalagamo pa jim probleme že za prihodnost.

Do kdaj še, je vprašanje? In v brezupu, ki ne kaže svetlobe ob koncu dneva, ljudem jemlje moč in s tem voljo do iskanja rešitev.

Dovolj!

Drage Slovenke in Slovenci, vi, ki ste naše največje bogastvo, pokažite da zmorete, odločite se za ljudi dobre volje, optimiste po duši, ki iskreno verujejo in so se voljni učiti in prenašati znanje na mlajše, in ki z optimizmom zrejo v prihodnost, mi starejši vam obljubljamo, da vam bomo stali ob strani, … imamo izkušnje in ljubezen do vas in domovine, Evrope in Sveta.

Pa poskusimo še to:

  • Zaveza (krst, poroka, domovina)
  • Zaupanje (v medsebojnih človeških odnosih)
  • Zgled (dober: v družini in skupnosti, med sodelavci)
  • Zanesljivost (doslednost in poštenost)

Nisem predavatelj, tudi nisem brez greha, trudim pa se storiti, kar je najboljše v moji moči.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine