11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

(PISMO BRALCA) Algoritem zmage

Piše: mag. Mirko Macher

Vse je možno, tudi predsedniško dirko je možno spraviti v algoritem zmage.

Ko pomislimo, da slovenski narod potrebuje enotnost, če želi biti uspešen, nehote pomislimo, da je uspešnost pomemben kriterij, ki bi ga vsekakor uvrstili v ta nacionalno pomemben algoritem, če seveda tekmujemo za zmago. Pa je zmaga res tako pomembna, da v to formulo vključimo tudi moč, silo, laž, krajo ali celo nasilje nad šibkejšimi posamezniki – ljudstvom? Vsak narod ima v substrukturi uspešne, manj uspešne in neuspešne, močne manj močne in šibke, pametne, manj pametne in neuke, … Kako torej sestaviti algoritem zmage, ko pa je zmaga in poraz od vseh, saj smo kot narod v bistvu vsi skupaj celota, ko se soočamo z drugimi narodi doma in v svetu.

Zgraditi je potrebno močan temelj, mislim na državni temelj, ki bo ščitil ljudstvo te države. Temelj naj vsebuje vse, kar smo že sprejeli: pravno in socialno varnost, uspešno in zadovoljno ljudstvo, varnostne pogoje in neodvisno obveščenost, kar edino zagotavlja pogoje za mir in red v vseh pogledih. Vse to nam zagotavlja demokracija, civilizacijska norma, pridobitev slovenskega naroda. Kaj to pomeni? To pomeni, da moramo biti dosledni v izvajanju temeljnih načel in pravil slovenske, evropske in mednarodne ureditve. Samo doslednost in zglednost demokratično izvoljenih predstavnikov ljudstva, pri izvajanju zapisanih načel zagotavlja mednarodno uspešnost in razvoj države kot nosilke atributov državnosti. To nam zagotavlja sožitje doma, v sosedstvu in v bližnjem in daljnem svetu. Pa je tako? Seveda ni. No, v Sloveniji ni. Skrajni čas je, da se tega začnemo zavedati, kar pa pomeni, da se začnemo medsebojno spoštovati v vseh pogledih. Največje rezerve ima, vsakršno ljudstvo tega sveta, v medsebojnih odnosih!!! Izigravanje pravil, goljufanje, laganje, kraje in umori, bognedaj vojne, preziranje drugačnosti, bogatenje na račun drugega, so antiatributi državnosti, proti katerim moramo strniti vrste. Pa saj poznamo deset božjih zapovedi, mar ne?

Dandanes lahko beremo, kako spoštljiva sta kandidata za predsednika države, kako obzirna sta drug do drugega, da bi se človek zjokal, kar oba bi postavil na piedestal zglednosti, zaupanja, zanesljivosti … Strah me je, ko pomislim, koga podpirajo za predsednico države bivši predsedniki, celo bivši administrativni predstavnik združenih narodov-OZN, pa sedanji predsednik vlade RS … Lisico, ki je vsakič, ko se sooča z Anžetom, z mislimi pri prevari; njena sladka slina se cedi, kot med in mleko … Kaj slovensko državno predstavništvo zmore res le še človeka vseh možnih slabšalnih atributov in antivrednot: zvijačno tajkunstvo par excellence s kučanovsko udbaško šolo, zvijačno davčno utajevalstvo, da ne naštevam, v kaj vse se je ujela ta opita tranzicijska ptica; skoraj da ni večje pohlepnice v tej državi, ki ideološkost kaže v ruski opravi alias babuške, ki se tokrat skriva v ruski preobleki kot prijazna in odlična kandidatka Nataša …

Ne vem, kje in zakaj smo Slovenci zabredli tako globoko? Ustavna pravila so ostala le še črka na papirju; neodvisno sodstvo = odvisno, izvršna oblast = do grla v ‘dreku’ in upravljana  iz ozadja, zakonodajna oblast = ogradek bolj ali manj črnih ovc in steklih in podivjanih psov, ki vzpostavljajo ideologijo sovraštva in nestrpnosti …

To sporočilo pišem osebno in v imenu domoljubov, ker je čas, da se pogledate v ogledalo, vsi ki vam je namenjeno to pisanje in se v njem prepoznate. Sam osebno pa imam v mislih drugačno državo, državo domoljubnih ljudi dobre volje, delavnih in ustvarjalnih, ki so strpni in vsevključojoči, spoštljivi do drugačnosti in drugačnih. To želimo spodbuditi, za vse tiste, ki nam, iskrenim demokratom, pripisujejo spodbijanje sovraštva in nas označujejo slabšalno. Ne poznate nas, naše domoljubje je mnogokrat izpričano!

Ja, Nataša, tebi je namenjeno pisanje. Poglej se v ogledalo, povej svojim staršem iskreno, da si v riti, in odstopi od kandidature, ker ta državni predstavniški sedež, ni tvoj prestol!

Ljudje, zaboga, stopimo korak nazaj, razmislimo, kaj se z vsemi nami dogaja. Ali se res ne zavedamo, da je s takšnimi stranpotmi narod obsojen na propad. Vsega skupaj je v Sloveniji odlične državniške elite komaj za eno ekipo.

Slovenke in Slovenci zaslužimo in potrebujemo odličnost! Poglejte v jame trpljenja, zjočite se nad relikvijami trpečih in zverinsko pobitih slovenskih svetnic in svetnikov in dovolite jim leči v grob. Zaboga, še je čas!

Dojemanje demokracije črnih elit, mafijske in udbaške sodrge seže le v prostor, v katerem bivajo quazi elite vzporedne – globoke države, ki ne potrebuje parlamenta. Potrebuje le DENAR, močno in zvesto policijo, vojsko, da naredi red, zaslepljuje naivne večinske množice, zatre to ljudstvo in da zavladajo po diktatorsko, samodržniško do genocidnega izbrisa slovenskega domoljubja in ponosa, IN RAJ NA ZEMLJI, bo dokončno zagotovljen za večne čase.

Slovenke in Slovenci, ali si res to želimo in zaslužimo?

Dr. Anže Logar je človek, ki ga je vredno poslušati, je eden redkih poštenih, zrelih, odgovornih mladih politikov, politik nove generacije, ki se je še pripravljen izpostaviti, potem ostane le še prostor za plešočo rdečo quazi elito, katere predstavniki bodo navzven kazali smejoče obraze, prijaznost in polna usta jih bodo človekovih pravic, … da se bo le v ruski dači plesalo, objedalo s kaviarjem in pilo šampanjec, in tekla bo vodka spozabe nad lastnim narodom.

Je še kaj upanja, da v algoritmu zmage ne bo vštet tudi vučkov dvk?

Že videno, že večkrat doživeto! Hvala, mene ne bo zraven!

Mag. Mirko Macher, z.r., Radovljica, Most na Soči

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine