14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Peticija 75ih »akademikov«

Peticija 75 izbranih privilegiranih levih »akademikov« je pokazala vso bedo naše akademske srenje. Namesto pisanja takšne peticije, naj bi se pogledali v ogledalo in javnosti sporočili, kaj so njihovi »doktorati« prispevali k povečanju slovenskega družbenega proizvoda. Vsak zase, kot posameznik, naj dokumentirano sporoči javnosti svoj realni prispevek k temu.

 

S shodom »proti sovraštvu«, so vsi udeleženci pokazali samo svojo nrav in njihov doseg akademske kulture. Vsak sodi druge po sebi, tako so tudi protestniki na shodu »proti sovraštvu«, pokazali le svojo etiko. Pokazali so le, projeciranje svojih lastnosti na politične nasprotnike.

Kdo pa so bili protestniki na shodu? Privilegiranci še iz obdobja »socializma, z elementi komunizma za priviligirane« in novinarji iz medijev, ki širijo sovraštvo do drugače mislečih oziroma do tistih, ki si želimo pošteno in urejeno družbo, brez privilegijev, brez nepotizma, brez podkupljivosti in brez sovraštva do drugače mislečih, takšno družbo kot jo je podal naš največji pesnik France Prešeren v »Zdravljici«, ki je tudi naša državna himna in edina na svetu, ki na neborben in nekrvav način nagovarja ljudi k enotnosti in spravi.

Etika protestnikov na shodu »proti sovraštvu« se odseva iz »puntarskih« verzov: »… grad gori, grof beži, vino teče, naj še teče kri …«. Za dosego svojih ciljev bi uničili vse, kar so skozi zgodovino ustvarili in prigarali naši predniki, pa naj stane kolikor hoče.

»Ubi Janšo! Ubi Janšo!« So vpili po ulicah glavnega mesta naše države. Pa ti »akademiki« sploh vedo, čemu in zakaj sovražijo Janeza Janšo? Predvidevam, da ne, kajti sovraštvo do njega se je rodilo prej, kot je on postal pomembna javna oseba v Sloveniji.

Za odgovor na to vprašanje je treba pobarati nekdanjega prvega komunista Socialistične Republike Slovenije, tovariša Milana Kučana, zakaj in čemu je sprožil sovražno gonjo proti Janezu Janši in zakaj od istega časa, v javnosti, ni bilo več slišati mnenj Kučanovega predhodnika v CK ZKS, tovariša Franca Popita – Jokla.

Gospod Šarec je odstopil kot predsednik vlade, ker je zmotno verjel »javnemu mnenju«, da ima med volilci največjo podporo in želel je na predčasne volitve s svojo stranko. Obenem je povabil še vaške liste, naj se mu pridružijo v »veliko zmago«. Ta napaka ga je stala, da je pristal med poslanci, sicer bi se lahko vrnil na »gasilske veselice«, saj je mesto kamniškega župana že zasedeno.

Po Šarčevem odstopu s premjeskega mesta in kljub protestnim shodom, so se nekateri poslanci odločili, da je treba prekiniti »z zbijanjem klina s klinom« in se odločili na sodelovanje s Slovensko demokratsko stranko. Sestavili so novo koalicijo in postavili novo vlado, ki bi sicer morala delati že od leta 2018.

Novinarji, ki so bili izobraženi in vzgojeni na fakulteti, ki deluje neprekinjeno, še iz časov »komunizma« (nekoč je imela ta fakulteta med Slovenci ime »Dolančeva fakulteta«, kdo in kaj je bil tovariš Stane Dolanc, pa tisti, ki smo preživeli enopartijski sistem, pa še nismo pozabili.), so zagnali vik in krik in začeli napadati novo koalicijo in vlado. S svojim delovanjem so začeli delati zgago tako doma kot v tujini. Nekaterim se Janez Janša prikazuje že v sanjah, ko želijo skozi vrata, pa jim jih mora odpreti nekdo drug, kajti bojijo se, da za vrati stoji sam Janez Janša.

Kakšni »lisjaki« so med novinarji v večinskih medijih, v rokah kontinuitete, je razvidno iz zadnjih pisem, objavljenih v nekaterih tujih medijih, kjer razne zgage pišejo laži o naši domovini. Proti trenutni vladi, ki je ni sestavila kontinuiteta, uporabljajo vse mogoče »topove«.

Je pa zanimivo, da se je njihov »boter« umaknil v ilegalo, saj ga novinarji kontinuitete ne hodijo več spraševati za mnenje, ki naj ga objavijo.

Vsekakor pa njihova samocenzura dela svoje in se je zgodilo, da so nagovor Slovencem po televiziji, s strani predsednika vlade, na RTV Slovenije prekinili med samim nagovorom. S tem so pokazali koliko spoštujejo Slovence in njihovo vlado, ki je sestavljena iz večinske volje volilcev, ki to isto vlado tudi podpirajo. Spet jih je izdala komunistična nrav, ki jo želijo skriti z lažno socialno demokracijo.

Upam, da bo vlada toliko modra, da bo iz proticoronavirusnega sklada, umaknila financiranje, za delovanje države, nepotrebnih nevladnih organizacij in sindikatov, ki želijo pristaviti svoj lonček neupravičenih zahtev.

P. s.

Starejši se bodo še spomnili nemških levičarjev: Frakcija rdeče armade (tudi Baader-Meinhof):

Logotip Frakcije rdeče armade z rdečo zvezdo in brzostrelko MP5

Samo za razmislek o podobnosti:

  • “Študentsko uporništvo kot pogoj kulture”, diplomsko delo Mihe Kordiša na Filozofski fakulteti (leta 2016.).
  • Izjava o zlobnih kapitalistih, “ki jih je potrebno obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje …”! (tov. Kordiš, avgusta 2018.).
  • »Ubi Janšo! Ubi Janšo!« (februarja 2020. na shodu »proti sovraštvu«).
  • Dijaka je hotel pretepsti, ker je na vlaku čital napačno knjigo (po mnenju tov. Kordiša).

Zato bi morali Slovenci razmisliti o prepovedi delovanja naše Levica, katere delovanje je podobno zgoraj omenjeni frakciji.

Rajko Modic
Medvode, april 2020.

Zadnje novice

Sorodne vsebine