7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Patricija Šulin o poročilu o človekovih pravicah in demokraciji v svetu za leto 2017

“Poročilo o človekovih pravicah in demokraciji v svetu za leto 2017 je pomembno za poglobljen pregled stanja na tem področju. Če se oddaljimo od demokracije in zavzemanja za človekove pravice, se bomo podali na napačno pot. Akcijski načrt za človekove pravice in demokracijo, ki jo je sprejela EU za 2015-2020, je treba prilagoditi učinkovitejšim politikam Evropske unije na tem področju, tudi z državami zunaj EU,” je na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu v razpravi o letnem poročilu o človekovih pravicah in demokraciji v svetu za leto 2017 in politiki EU na tem področju dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

 

Šulinova poudarja, da mora uveljavljanje pravic žensk, otrok in manjšin ostati v ospredju. “Želim opozoriti na trgovanje z ljudmi, ki je globalen pojav in dobiva vedno večje razsežnosti. Na tem področju bi morali storiti več”, je bila jasna evropska poslanka.

Patricija Šulin je opozorila tudi na pomembnost Evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice. “Za doseganje ciljev na področju človekovih pravic je zelo pomemben Evropski instrument za demokracijo in človekove pravice, ki podpira organizacije in združenja ter posameznike, ki se zavzemajo za človekove pravice in temeljne svoboščine, demokracijo in pravno državo. Za obdobje 2014-2020 so namenjena proračunska sredstva v višini 1,3 milijarde evrov. Menim pa, da bi se moral vršiti boljši nadzor nad porabo teh sredstev, saj nemalokrat končajo v rokah tistih, ki delujejo v nasprotju z vrednotami EU”, je še dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine