V vodstvu RTV Slovenija se zavedamo, da je pravica do stavke ustavna pravica, ki jo spoštujemo, vendar pa mora biti izvedena v skladu z zakonodajo.To pomeni, da je stavka organizirana prekinitev dela na delovnem mestu. Delodajalec stavkajočih ne sme in tudi ne bo oviral pri stavki, vendar to ne pomeni, da lahko stavkajoči v času stavke motijo ali ovirajo zaposlene, ki opravljajo svoje delo. Generalno vodstvo je skladno z navedenim vse zaposlene že obvestilo o najnujnejših informacijah in navodilih, ki veljajo v času stavke.

RTV Slovenija bo zaradi stavke v ponedeljek, 26. septembra 2022, prisiljena prilagoditi, v določeni meri celo skrajšati programske vsebine in prilagoditi programske sheme, kar v vodstvu močno obžalujemo. Zaradi okrnjene programske sheme v ponedeljek delo na RTV Slovenija ne bo potekalo kot običajno, za kar se vsem gledalcem, poslušalcem in uporabnikom naših spletnih vsebin iskreno opravičujemo.

V vodstvu RTV Slovenija bomo storili vse, da kljub zaostrenim razmeram ponudimo čim več kakovostnih programskih vsebin, kar je nenazadnje tudi naše poslanstvo.