6.9 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Odziv na zapis, objavljen v rubriki Pisma bralcev (8. 4. 2021)

Piše: Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija

ODZIV NA OBJAVO V RUBRIKI PISMA BRALCEV (8. 4. 2021) – ČLOVEK SE ŠE VEDNO UČI (Ingo Falk Pasch Wallersberg)

Na poštne naslove RTV Slovenija dnevno prihajajo najrazličnejša mnenja širokega občinstva, ki spremlja naše programe – od dobronamernih pripomb, predlogov, graj, do izlivov najbolj negativnih čustev, tudi sovraštva. Mnenja gledalcev in poslušalcev jemljemo z vso resnostjo, na dileme poskušamo odgovoriti, argumentirane pobude in predloge upoštevati, prejemamo pa seveda tudi sporočila nezadovoljstva, na katera pravzaprav ne moremo odgovoriti. Gre za osebna mnenja, grobo izražena, ki pa bi se lahko hitro manifestirala tudi v dejanja. Zato je vsega obsojanja vredno in več kot zaskrbljujoče, če se izražanje nezadovoljstva s katerokoli medijsko vsebino, programom, voditeljem sprevrže v posredno nizkotno napeljevanje nezadovoljnežev k fizičnemu obračunu s posamezniki.

Ko smo 2. aprila 2021 v e-nabiralnike RTV Slovenija prejeli mnenje nekdanjega politika in celo ministra g. Inga Pascha o voditeljici Tarče Eriki Žnidaršič, smo se ob zapisanem zgrozili. Grobo pismo, ki ji med drugim pripisuje zgodovinskega vzornika Goebbelsa, se zaključi z grožnjo ali vsaj poskusom ustrahovanja voditeljice, da se bo morda našel kdo, ki ji bo škodoželjno zarinil nož pod rebra. Zapisano smo vzeli z vso resnostjo, zadeva je bila prijavljena policiji.

Presenečeni in ogorčeni smo to isto pismo z grožnjo ali poskusom ustrahovanja nekaj dni pozneje lahko javno prebrali tudi v Demokraciji. Vsega obsojanja vreden ni le zapis, ampak tudi odločitev uredništva Demokracije, da tako vsebino javno objavi. Žalostno je, da je treba nekdanjega ministra Demosove vlade in urednike Demokracije spomniti, da svoboda do pravice izražanja ni vsemogočna, ampak je omejena s pravico posameznika do osebnega dostojanstva in varnosti. Trdno smo prepričani, da je bila v tem zapisu in to ne le z že omenjeno grožnjo ter z njegovo objavo ta meja krepko prestopljena.

Zadnje novice

Sorodne vsebine