2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(ODZIV BRALKE) Quo vadis, Katedrala svobode?

Piše: Frančiška Buttolo

Zahvala za povsem pravilen odziv na nesprejemljiv  predlog Katedrale svobode v članku  “Slaba šala, utopija ali provokacija? Tole predlaga Katedrala svobode za izhod iz sedanje politične krize” (portal Demokracija, 13. 11. 2023)

Članek z gornjim naslovom je bilo res  prijetno brati. Bravo, Demokracija!

Meni nikoli ni ugajala Katedrala svobode (že ime  je prav nesmiselno in  neumno, kot bi bilo npr., če bi rekli Sveti križ komunizma).

S takšnim predlogom, pravim jugonostalgičnim trojanskim konjem, si napol partijska –  tudi za to svinjarijo seveda plačana – podeželska polakademska slovenska strahopetna inteligenca  želi ohranitev svojih ritk v mehkih foteljih. Za to bi bila, kot sama priznava, pripravljena  vrniti na oblast celo odsluženega  dosmrtnega partijskega aktivista “druga” Tita,  jugonostalgičnega Milana Kučana.

Zdaj, ob popolni tišini in popolni ponižnosti po odkritju spomenika “Ć”. Zdaj, ko vemo,  da je s slovenskim narodom konec, saj v Sloveniji številčno že prevladujejo  jugonostalgiki z Balkana in drugi  – zlasti slovenski potomci  partijskih in udbovski zločincev – praktično vsi sovražniki slovenske samostojnosti.

Prav plazijo se pred Kučanom, ti polakademiki iz Katedrale svobode, te polakademske ritke, malo med intelektualci, malo pa pri političnih koritih vseh vrst in sort.

Pa naj o  veliki večini tistih skrajnih polakademskih levičarjev, ki terorizirajo  Slovenijo  na partijsko rasno čistih Kučanovih univerzah, akademijah  in inštitutih, ne rečem niti besede, saj vsi pošteni domoljubi  vemo, kako smrtno sovražijo tradicionalno zahodno demokracijo in tudi slovensko kulturno  tradicijo, ki jo preprosto imenujejo kar fašizem. V Sloveniji se ta  – v njihovem žargonu  –  imenuje  “janšizem”. Seveda bi ta sorta levice prevzela oblast, če bi se uresničil katedralin načrt s Kučanom, skritim v  komunističnem trojanskem konju, ki ga za rep vleče polakademska  katedrala naravnost na oblast, jasno, tudi z nekaterimi iz te komunistične “bazilike”  brez božjega blagoslova, prej z nadihom različnih revolucij, npr. francoske, ruske, balkanske in tudi slovenske  seveda.

P r i p i s: Morda ni prav, da Katedralo svobode obtožujem polakademskosti in prilizovanja Kučanovi partiji, resnično,  v srcu in v možganih mi nekaj očita, da bi njene stebre morala imenovati polkomunisti in poludbovci.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine