19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Odziv Boštjana M. Turka na Milana Gregoriča

Od Boštjana M. Turka smo prejeli odziv na razmišljanje in mnenje Milana Gregoriča (TUKAJ). 

Odziv objavljamo v celoti (in nelektoriranega).

“spoštovani

na Vašem portalu se je znašel pričujoči komentar izpod perese registriranega sodelavca Službe državne varnosti, Milana Gregoriča: i. e.: »Gregorič, Milan, 08.09.1934, Dekani – Koper, knjigovodja, SDV 0055000, SDV 001 3857« (Roman Leljak, Špiclji Udbe, DRZ, Radenci, 2016, str. 163) je imel šifro 55 000, ki ga je uvrščala v aktivni red »rezervih ali odpuščenih sodelavcev SDV«, njihova lastnost pa je bila: »Sodelavci so delovali v največji tajnosti. Za delo so dobivali denarne nagrade, denarna nadomestila, pa čeprav so bili redno plačani v svojih podjetjih. Vsi rezervni pripadniki SDV so podpisali izjavo, s katero so se zavezali, da so seznanjeni z dolžnostjo varovanja državne, uradni in vojaške skrivnosti » (Prav tam, str. 10. ). 

Članek je brez spremnega konteksta nerazumljiv: kot tak je nerazumljiv tudi, ker je v treh predpostavkah neresničen, kar je osnova za tožbo zoper avtorja in spletni portal, kjer je bil objavljen. Neresnične so trditve o datumih objave citatnega gradiva, o moji preteklosti in druge.

Kot visokošolski predavatelj družboslovja sam svojim člankom, na katere se članek nanaša, zagotavljam akribično verodostojnost. Vsi članki so napravljeni na osnovi citatnega gradiva: interpretacija je z njim omejena. Avtor se najverjetneje sklicuje na prva dva članka.

https://reporter.si/clanek/slovenija/bostjan-m-turk-zakaj-je-peterle-soustanavljal-novo-slovenijo-in-kdo-je-milan-zver-676492

https://reporter.si/clanek/kolumnisti/bostjan-m-turk-planil-sem-v-kot-ko-so-se-vrata-odprla-in-je-tam-stal-peterle-v-vrata-je-vrgel-kosarkarsko-zogo-676746

Predlagam umik članka Milana Gregoriča z opravičilom. Storite to nemudoma.

Hvala.

Boštjan Marko Turk

Docteur ès lettres de l’Université Paris – IV Sorbonne”

Običajno se ne odzovemo na odzive, tokrat pa se moramo, ker Boštjan M. Turk grozi s tožbo zoper Demokracijo in našega kolumnista Milana Gregoriča. Spodaj je odgovor glavnega in odgovornega urednika revije Demokracija Jožeta Biščaka.

“Spoštovani gospod Boštjan M. Turk,

Vaš odziv bomo vsekakor objavili pod PREJELI SMO. Tja namreč tudi sodi. Žal Vas moram razočarati, ker pisanja cenjenega gospoda publicista, pisatelja in kolumnista revije Demokracija Milana Gregoriča ne bomo umaknili. Gre za razmišljanje gospoda Gregoriča in njegovo mnenje, v reviji Demokracija pa svobodo govora in svobodo izražanja mnenj in misli razumemo v dobesednem pomenu besede. Če Vi svobodo govora razumete kot Nataša Pirc Musar, Domen Savić, Tanja Fajon, Jernej Štromajer in drugi »elitneži« z levice, ni moja težava, ampak Vaša. Moram pa Vam čestitati, da ste se znašli v res »elitni« druščini, ki poziva k ukinitvi Demokracije in grozi s tožbami.

Lep dan Vam želim še naprej in blagoslovljene božične praznike. Pa zdravi ostanite.

Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik”

 

 

 

Professeur des universités

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine