32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Odvetniška družba: Opozarjamo, da gre v primeru Andreja Horvata za dve osebi z enakim imenom in priimkom

V zadnjem času so se v medijih pojavile informacije, da naj bi bil za brutalni napad na sodnico, Danijelo Ružič, odgovoren njen partner, Andrej Horvat. Pri tem je bilo v nekaterih medijih izpostavljeno, da gre za sodnega izvršitelja Andreja Horvata, v nekaterih člankih pa sta bili objavljeni celo njegova portretna fotografija in fotografija z dogodka, kjer je naša stranka zaprisegla kot izvršitelj.

Opozarjamo, da gre za dve osebi z enakim imenom in priimkom, pri čemer naša stranka, sodni izvršitelj Andrej Horvat (iz Murske Sobote), ni partner sodnice Ružičeve in z njo tudi sicer ni v nikakršni povezavi. Gre za očitno pomoto, ki naši stranki, Andreju Horvatu, povzroča škodo tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju in terja takojšnje pojasnilo. S takšnimi nepreverjenimi in posledično neresničnimi medijskimi poročanji so nekateri mediji naši stranki in članom njene družine povzročili hudo osebno stisko in nepopravljivo škodo.

Od vseh medijev, ki so storili to nedopustno napako, zahtevamo, da nemudoma umaknejo neresnične navedbe in fotografije naše stranke in se ji za ta grozljiv poseg v njeno zasebnost in kršitev njenih osebnostnih pravic tudi javno opravičijo. Ostale medije pa pozivamo, da te nedopustne napake ne ponovijo.

Andrej Horvat, zanjo Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.

P. S. V uredništvu Demokracije se za napako opravičujemo! Takoj, ko smo bili opozorjeni na to pomoto, smo novico o tem, umaknili z našega spletnega portala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine