7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Odprto pismo predsedniku Borutu Pahorju

Spoštovani gospod predsednik Državnega zbora republike Slovenije,

 

ne morem verjeti, še manj razumeti, da si g. predsednik DZ ne vzame časa za tako pomembno zadevo. Kajti prav on bi naj bil prvi varuh zakonitosti in ustavnosti pri sprejemanju zakonodaje, tudi tiste, ki zadeva okolje in ustavne pravice državljanov o sodelovanju državljanov pri upravljanju države. S tega stališča poslanske skupine niso pravi naslov, ker načeloma ne uveljavljajo državljanske,  pač pa strankarske interese.  Tudi ne morem pristati na tezo, da so nekateri bolj enakopravni od drugih in da so  v SLO nekatere ustavno pravne teme in stališča , ki jih želimo prezentirati – tudi številni drugi (ne samo jaz)  in predstaviti skozi Javno predstavitev mnenj, za vas nemogoče, ob  tem ko gre za milijarde davkoplačevalskega denarja in hkrati brezobziren atentat, celo zločin nad okoljem (v dolini Glinščice) ter hkrati za kolizijo  s pravnim redom EU (grobo povožena direktiva EU o zaščiti in varstvu habitatov). Pri sprejemu Domna Savča  pri predsedniku DZ ni bilo nobenega pomisleka, celo več, bil je sprejet z izjemno medijsko pozornostjo. Vsa ta izogibajoča korespndenca preko drugih, ki mi jo pošiljate, pa je povsem mesmiselna.

Javna predstavitev mnenj je še vedno mogoča, če to sklene DZ. Za to je še vedno čas, tako na odboru, kot na plenarni seji. Upoštevajte vendar tudi dejstvo, da iz vsega tega lahko nastane mednarodno pravni problem in nova blamaža Slovenije pred sodiščem EU v Luksemburgu. Rotim vas in lepo vas prosim, da končate z bulddožersko logiko in končno upoštevate argumente, ne silo glasovalnega stroja in koalicijski samoohranitveni nagon. To se ne bo dobro končalo za nikogar. Ko boste končno začeli delati prvenstveno v javno korist bo vsem lažje in bolje. 

Kar pa zadeva druge teme želim pogovor s predsednikom  DZ o  volilnem sistemu, glede katerega vam pošiljam predlog v priponki – OD OLIGARHIJE DO DEMOKRACIJE ! Ustavno  pobudo o tem predlogu sem že dal tudi Državnemu svetu in predsedniku države, vendar se žal ne spremeni nič. Pri nas institucije ne delajo, ker so ljudje v njih ignorant(sk)i – Slovenijapa je ena velika puščava, v kateri ne raste nič razen kaktusov, ki jih oblast hoče uničiti in izčrpati do onemoglosti, da bodo utihnili in odnehali.  Tudi preko glasovalne mašinerije v DZ, ki je velika farsa demokracije.  Ker mislim,  da še zdaleč ni nujno, da je tako, vas  prosim za sprejem pri predsedniku DZ. Ne rabim nobenih “strokovnjakov”  – takozvanih mešalcev megle in “primernih sogovornikov” !  Kvečjemu je smiseln sestanek s tremi – s predsednikom in obema podpredsednikoma DZ. Dovolj bo, da se vsi štirje skupaj srečamo in se soočimo  z zdravo pametjo. ZDRUŽENI  poroštveni zakon  EPA 828-VIII  je navadna prevara in manipulacija. Je unikat celo v slovenskih razmerah. Čaka ga najprej ustavna presoja, nato referendum ! Računam, da bo DS dal odložilni veto, že zaradi neustavnosti združitve dveh poroštev v enem zakonu. In zaradi jasnega negativnega mnenja Zakonodajno pravne sllužbe. Nedoločnost in nedoločljivost nista dopustni.   Razen v Butalah !  

Hvala za pozornost in lep pozdrav !

Lep pozdrav                                                                      Vili Kovačič, državljan K,

                                                                                  predsednik društva Davkoplačevalci se ne damo. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine