31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Odprto pismo evropski poslanki Romani Tomc

Piše: Iva Pavlin Žurman

Spoštovana ga. Romana Tomc!

Prebrala sem, da ste slovenska članica osemčlanske delegacije odbora EU parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, ki bo ugotavljala dejstva glede pluralnosti medijev in vladavine prava v Sloveniji.

Pišem vam, saj upam, da boste imeli možnost predstaviti tudi mnenja tistih aktivnih državljanov Slovenije, ki si že leta prizadevamo za zgornje vrednote, pa smo velikokrat preslišani, ker nas mainstrem mediji ignorirajo-zamolčujejo-cenzurirajo!

Sem že leta aktivna državljanka, nisem članica nobene stranke, kot bivša profesorica ekonomskih predmetov na srednji šoli (temelji ekonomske znanosti, makroekonomija, statistika) sem že od leta 2000 aktivna tudi v opozarjanju novinarjev  na nujnost objektivnega informiranja in komentiranja aktualnih dogodkov – dogajanj (pisma posameznikom, medijskim hišam in v Pisma bralcev).

Polovična resnica je manipulacija (laž), posebej je nevarna v komentarjih, kjer novinarji dominantnih medijev pisanje-trditve ne podkrepijo z argumenti, ljudje – bralci, ki niso poznavalci tematike, pa so podvrženi zavajanju (indoktrinacija).  

Kot članica Odbora 2014 (odbor za človekove pravice – naše parole so bile ZA resnico, ZA svobodo, ZA vladavino prava) sem bila aktivna

v legalnih kulturnih protestih pred  Vrhovnim sodiščem (imela sem več govorov o vladavini prava, 2014-2016),  pred RTVSLO, kjer sem spregovorila o nujnosti profesionalnega novinarstva (Veš, novinar, svoj dolg?, marec 2016 – na razgovor sem takrat povabila urednike in novinarje RTV, ki pa se niso odzvali) ter v DZ kot članica Odbora 2014 (Komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti,  oktober 2014).

Večkrat sem kritično pisala tudi varuhinji na RTVS ge. Ilinki Todorovski in Varuhu človekovih pravic g. Petru Svetini (odzivov ni bilo).

Posredujem vam včerajšnje  pismo predstavnikom vseh vej oblasti v Sloveniji, tudi četrti veji oblasti, ki ima možnost z večkratnim ponavljanjem “laž spremeniti v resnico”. 

Kdo obvladuje MSM v Sloveniji? Privatni lastniki, tajkuni – člani Kučanovega F21. 

Stare strukture so monopolizirale tudi javno RTVSLO.  Ves čas obvladujejo tudi STA, e-pismo o njenem ne-moralnem direktorju (bivšem) Bojanu Veselinoviču sem poslala na različne medijske naslove, objavljeno je bilo le na spletni Demokraciji (Je suis Borut Meško)

https://relaxed-bose.23-88-74-86.plesk.page/prejeli-smo/je-suis-borut-mesko/

Leta 2007 so, na pobudo Blaža Zgage in Mateja Šurca (ki me je v neki spletni komunikaciji, ko sem kritično ocenila njegov prispevek na valu 202, označil za klerofašistko, ob vedenju, da je bila mama med prvimi borci proti fašistom na Primorskem),

pravoverni novinarji, člani F571 (večinsko predstavniki leve opcije – kontinuitete), skušali diskreditirati predsednika vlade Janeza Janšo (tik pred predsedovanjem vlade Janeza Janše Svetu EU ) s pismom o pritiskih na medijsko svobodo. 

Zgodba se danes ponavlja (sic!), kajti Janez Janša skuša razgraditi monopolne strukture, ki predstavljajo vzporedno državo (ki se vleče iz YU države – sistema) 

Svoj najnovejši protes proti cenzuri v osrednjem SLO tiskanem časopisu Delo sem objavila včeraj na spletnem portalu bivše novinarke RTVSlo, ki so jo pred leti odpustili, ker je razkrivala (Tednik) rabote posvečenih elit!

https://mojcavocko.si/manipulativne-lazi-in-cenzura-urednice-sabine-obolnar/

O medijskih manipulacijah pišem na   https://mojcavocko.si/author/iva-iva/

O (ne)vladavini prava (krivosodju) pa na https://dosjemilkonovic.si/

Pričakujem, da boste moje pismo posredovali ostalim članom EU odbora in se vam za to vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav in uspešno delo še naprej!

Iva Pavlin Žurman

(Solkan, 14.10.2021)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine