9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Odpri oči, napni možgane – umor Janka Jamnika

Ker so bili na sojenju v ponedeljek, 31.8.2020, predvajani posnetki kamer v bližini restavracije Vita Bona, ponavljam že večkrat napisano, tudi poslano novinarjem.

 

Zanimivo, prav vse napisano vsebuje sodni spis, le da odgovornih pravosodnih delavcev (neodvisnih?) to ne zanima. Kaj pa novinarje?

Naročnika umora slovaškega novinarja so slovaški organi našli, ne pa obsodili (pomanjkanje dokazov), sporočate(jo) danes SLO mediji. Sta bila pa obsojena tako storilec kot njegov pomočnik. 

Kaj pa mafijski umor dr. Janka Jamnika?

NPU (Darko Majhenič), SDT (Harij Furlan) in SODSTVO (Marjan Pogačnik, …) že 5 let »lovijo« (Majhenič je medtem nagradno šel na Sava-re, Furlan je napredoval v vrhovnega tožilca) “nadomestnega morilca” kemika Milka Noviča (zanimivo, da »ustreza« tudi po strankarski pripadnosti), ki so ga vpleteni v umor prijavili policiji takoj naslednje jutro po streljanju pri restavraciji VB in so tako preusmerili preiskavo na večletni stranski tir!

Kljub množici javno znanih dejstev, ki smo jih razgalili tudi aktivni državljani (https://dosjemilkonovic.si/

mnogi novinarji, intelektualci, pravniki, … še vedno MOLČITE! 

Nezaslišano je, da je sodišče pred kratkim zavrnilo Novičevo zahtevo za preiskavo izvedenca Sabliča, ki je konec leta 2015 krivo pričal, da je imel NFL akreditacijo za GSR delce, kar je posledično imelo posebno hude posledice za obdolženca Noviča! Vladavina prava??! Kdo bo informiral EU komisijo o kršitvak na SLO sodiščih?

Nobene RTVSlo TARČE o nujni zaščiti(!) neodvisnosti “sodnikov s hrbtenico” (radonjičev) ni na vidiku? RTVSlo mora delovati v interesu ljudstva, ne pa vrhov pravosodja (paradržave?)

Kdo nima vesti in ni odgovoren?

Minister Hojs in ministrica Kozlovič morata nujno poskrbeti za ustrezen nadzor!

Na več kamerah v bližini Via Bone so v času tik pred streljanjem na direktorja KI J. Jamnika vidne tri osebe – kolesarja, ki krožita (brez luči in z lučjo) in oseba, ki tik pred prihodom Jamnikovega avtomobila teče na parkirišče, po streljanju pa oseba (vidna je silhueta), ki prečka cestišče med krajem umora (se ozira proti kraju dejanja – začetek posnetka) in podjetjem Ergoles ter na pločniku za kovinskim drogom (danes ga ni več!) pošilja SMS. Nato dvigne roke, ko si slači najprej zgornji del oblačila, nato še spodnji (posnetek od blizu kaže dvig ene, nato še druge noge), vse stlači v torbo-nahrbtnik na tleh in ostane sklonjena do prihoda avtomobila FIAT, ki prav  tam najprej zavije proti parkirišču (Ergoles), takoj nato pa z vzvratno vožnjo ustavi ob pločniku pri čakajoči osebi (moški, suh in visok največ 170cm). Ta odpre zadnja vrata, na sedež vrže torbo, nato se usede na prednji sedež in takoj se odpeljeta v smeri proti Merkurju.

Vprašanje: Sta mogoče zavila  proti bližnji Varnost (danes Varnost Vič), Koprska 94, kjer je bazna postaja, ki je 16. dec 2014 ojačala tel. signal SMS sporočila, ki ga je vpleteni Bartol poslal Noviču ob 20:07? (Opomba: Podjetje Varnost je včasih vodil sin zloglasnega politika Popita – Vasja Popit).

Predvidevam, da takrat zaposleni na KI Tine Horvat ni slučajno zamujal le kako minuto več kot pokojni Jamnik. Prišel je po isti poti kot Jamnik, na isto parkirišče (jih je več), ni ustavil in osvetlil prostora, ko je zagledal nepremično ležečo osebo, kar bi storil vsak normalen človek(!),

ampak je najprej vzvratno parkiral (zanimivo, da je prav tam bil prazen parkirni prostor – rezerviran?), nato pa, saj ni res, pa je, celo ugasnil luči svojega avtomobila (!!!) preden je stopil do v temi negibno ležečega in, kar nekaj časa čakal preden je telefoniral policiji. 

Ob presenetljivo hitrem prihajanju osvetljenega(!) policijskega vozila je stekel proti zadnjemu delu svojega avta in nekaj (rokavice?) vrgel v prtljažnik. Zakaj se ta posnetek ne predvaja na sodišču, je zamolčan?!

Ob ponovnem pričanju (bila sem prisotna – sojenje Š. Koleta) je Horvat povedal, da se je Jamnika dotikal. Ker bi moral biti prvi osumljeni za umor, bi na njegovih rokah morale biti sledi GSR delcev! Kolikor vem jih preiskovalci niso našli.

Sicer pa je vse v sodnem spisu in je treba le VIDETI! Že prva rekonstrukcija dogajanja – ugotavljanje časa, ki bi ga imel Novič na voljo od odhoda hčerke od doma do trenutka strelov, (če zanemarimo, da bi moral vedeti, da bo Jamnik zamujal 38 minut in nekaj sekund in moral bi vedeti, da se bo pripeljal z ženinim avtomobilom) je pokazala, da Novič ne more biti morilec (popoln alibi!), je ugotovil glavni preiskovalec NPU Kok, ki mu je maja meseca letos »nesrečno spodrsnilo« z balkona v 2. nadstropju hotela v Medulinu. 

Slovenija ni Slovaška, kajti ni »mrtvih novinarjev«, čeprav so raziskovalki Petri Janša grozili! »Naše novinarje« napadajo (tako jamrajo) le verbalno, medtem ko mora raziskovalni novinar Požar, pa še kateri napačni – nepravoverni novinar, hoditi na sodne obravnave, … ZAKAJ?

Zadnje novice

Sorodne vsebine