5.5 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Odgovor OZS

Spoštovani gospod Jože Biščak, v soboto, 7. aprila 2018, ste na demokracija.si objavili članek z naslovom »Obrtniki in podjetniki, vprašajte svojega predsednika Branka Meha, kaj je počel na programski konferenci SD?«. V članku se sprašujete, kaj za vraga je počel predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) na »konferenci naslednikov komunistov«.  Članek vsebuje tudi komentarje, ki so po naši oceni povsem neupravičeni in celo žaljivi do predsednika OZS Branka Meha.

Prvič. Zavedati se morate, da je OZS nepolitična organizacija. Tudi njen predsednik Branko Meh je strankarsko neopredeljen. Drugič. Primarna naloga OZS je ščititi interese malega gospodarstva. Ker na njegovo usodo v največji meri vplivajo politične stranke, OZS vsem političnih strankam predstavi probleme malega gospodarstva in tudi rešitve nanje. To OZS počne že pol stoletja in bo počela tudi v prihodnje. Tretjič. OZS vselej podpre tiste predloge in zakonske rešitve, ki so v prid malemu gospodarstvu. Ne glede na to, od katere politične stranke pridejo. 

Kaj za vraga je torej Meh počel na programski konferenci SD? Predstavil je probleme in razmišljanje obrtnikov in malih podjetnikov, ki predstavljajo temelj slovenskega gospodarstva. Predsednik največje zbornice gospodarstva v Sloveniji, gospod Branko Meh, se sestaja s predstavniki vseh političnih strank, ki so pripravljene na dialog. In vsem pove enako – kje so glavni problemi malega gospodarstva in s kakšnimi ukrepi lahko pomagamo obrtnikom in podjetnikom, da bodo pri svojem delu še uspešnejši.

V članku ste izjave SD-ja natančno razčlenili in analizirali. Gospodu Mehu pa zastavili vprašanja, ali to podpira. Poudarjamo, da predsednik OZS Branko Meh s svojo udeležbo na programski konferenci SD ni izrazil svoje podpore tej stranki, temveč je prišel predstavit zahteve malega gospodarstva. Bi ga morali obrtniki in podjetniki res vprašati po zdravju, ker se je udeležil konference? To, da ste gospoda Branka Meha izrabili za politično obračunavanje s stranko SD, se nam zdi nedopustno.

Za konec naj povemo, da smo na pogovor o problemih in zahtevah malega gospodarstva povabili vse politične stranke, ki bodo nastopile na prihajajočih državnozborskih volitvah. Med njimi tudi stranko SDS, ki je udeležbo zadnji hip odpovedala. Razloge za to odločitev poznajo sami. Naslednja priložnost za pogovor o problemih malega gospodarstva pa bo na Forumu obrti in podjetništva 11. maja v Portorožu. Na Forumu pričakujemo vse politične stranke, tudi SDS, in prav vsem bomo predstavili zahteve slovenske obrti in podjetništva.

OZS

Zadnje novice

Sorodne vsebine