14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Odgovor Generacije identitete na članek časnika Večer z naslovom: »Za Europol desničarski ekstremisti, s stranko SDS pa soorganizatorji dogodkov«

Časnik Večer je našemu gibanju v preteklosti že namenil več obširnih člankov, polnih subjektivnih analiz in površnih raziskav. Njihovi zapisi so seveda politično motivirani, zato je naše gibanje pogosto tarča obtožb, ki nimajo ničesar skupnega z resnico. V besedilih, ki imajo z razlogom vse manj bralcev, nas nekredibilni novinarji zmerjajo in žalijo, obtožujejo, da širimo rasistično ideologijo ter uporabljamo sovražni govor. Tipične laži panične levice, ki z vsakim člankom dosegajo nove razsežnosti.

Stališče, ki zagovarja ohranjanje etno-kulturne identitete je zdrav temelj vsake kohezivne človeške družbe. Smo skupina mladih domoljubov, ki si preko metapolitičnega udejstvovanja prizadeva k vzpostavitvi t.i. »predpolitičnega prostora« in s tem ustvarja socialno blaginjo ter oblikuje kulturno in moralno smer za ljudi v svojem okolju. Torej je popolnoma jasno in razumljivo, da se razne oblike ekstremizma, ki nam jih tako radi pripisujejo, niti slučajno ne vklapljajo v tovrstni način delovanja in razmišljanja. Vse to smo zapisali in razložili tudi v naši uradni publikaciji »Manifest za domovino«, na spletni strani ter v drugih uradnih besedilih našega gibanja. Zopet izražamo obžalovanje, da so bila ta očitna dejstva še enkrat več namerno spregledana.

Da naša organizacija nima ničesar skupnega z ekstremizmom, je večkrat potrdila policija, v nedavnem primeru avstrijskih identitarcev tudi tamkajšnje sodišče. Celotno naše delovanje je legalno in legitimno, v svojih dejanjih pa se vedno in povsod strogo distanciramo od kakršnekoli nestrpnosti, nasilja ali ekstremističnega tolmačenja naših idej.

Generacija identitete je popolnoma samostojno in avtonomno gibanje, ki je financirano izključno iz članarin članstva in prostovoljnih prispevkov podpornikov. Ustvarjamo miroljuben politični prostor za vključevanje mladih, da lahko svoje nezadovoljstvo glede stanja svoje države usmerijo na učinkovit, a ne nasilen način. Pri tem bomo vedno delovali neodvisno od političnih strank.

Svoje mnenje izražamo na glas, naša prepričanja pa vse uspešneje prodirajo v »mainstream«, zato je strah in zaskrbljenost naših nasprotnikov razumljiva posledica, ki pa jo poskušajo neuspešno prikriti z lažmi in manipulacijami z lastnimi bralci. A ne pozabite, resnica je vedno na strani tistih s čistimi nameni, ideje se namreč ne da ubiti s pritiski lažnega novinarstva, niti z novim zakonom o medijih.

Glede okrogle mize, ki se je 10. Decembra 2018 odvila v Kranju pa bi dodali še naše videnje dogodka. Novinarko Kristino Božič smo opazili na prizorišču, kjer je prestrašeno sedela v zadnji vrsti dvorane in s povečevalnim steklom iskala mlade identitarce. Intelektualna debata eminentnih gostov o človekovih pravicah je ni zanimala, saj je bila prezaposlena z iskanjem mladih simpatičnih članov Generacije identitete po prostoru. Ko je naposled le zagledala enega od naših pripadnikov v puloverju s simbolom lambde in napisom »Defend Europe«, je vanj strmela kar nekaj časa, a na žalost ni zbrala dovolj poguma, da bi pristopila in svoja stališča predstavila v argumentirani debati. Po koncu dogodka smo želeli novinarko povabiti na druženje in pogostitev ob svinjskem narezku, a se je žal odločila za zgodnejši odhod domov.

Generacija identitete Slovenija

10.1.2019

Zadnje novice

Sorodne vsebine