-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ob vsakodnevnih napadih zveri na slovenskem podeželju in današnjem protestu: Kako naprej?

Prepričana sem, da ga v Sloveniji ni človeka, ki bi se strinjal s tem, da naše zveri pobijajo domače živali, morda celo koga ogrožajo. To pa še ne pomeni, da Slovenci kar vsi po vrsti sovražimo svoje prelepe divje živali, prave čudeže narave, na primer rise, medvede, volkove, lisice.

Da sovražimo celo tiste, ki se pasejo tudi po njivah, na primer srne, zajce, jazbece – da, celo tiste, ki so del naše najdražje živalske zakladnice, mile lastovke (zaradi turistične čistoče!!!). Zavedati se moramo, da se v naši državi obnašamo, kot da bi bili nekakšni pokvarjeni avtomati, ki se ne znajo prilagajati stvarnosti. In prav zmožnost vsakokratnega ustreznega reagiranja v določeni stvarnosti je znak inteligence.

Po drugi strani pa ne verjamem, da so na oblasti sami bedaki, samo preveč zmede je bilo v preteklosti in zdaj. Iz vsega srca pa nasprotujem lovskim društvoma in lovcem. Zamenjati bi jih morali strokovnjaki z različnih področij, ki bi znali svetovati in tudi zahtevati, kar je prav.

Žalostno je, da si bomo kmalu morali državljani čisto sami ustvarjati znosne pogoje za življenje in delo, politična elita pa se za nas sploh ne bo več zanimala, razen morda v primerih, ko bo policija iskala krivce za morebitne strele v nebo na meji in za izjave na spletu, da bomo  branil svoje domove in imetje pred invazijo množic pomoči potrebnih v osrčje Evrope. Nikogar ne sovražimo, a vsi ne bodo mogli živeti v Sloveniji, niti vse odvečne zveri in druge divje živali niti vsi odvečni pomoči potrebi, ampak samo neko določeno število, raje nekoliko manjše kot pa preveliko, da bi imeli še nekaj rezerve. Samo popolnoma izprijena politična elita bi lahko trdila drugače. Zaskrbljeni bi morali biti nad to politiko, ne nad ljudmi, ki nočejo prevelikega števila zveri in tudi ne prevelikega števila pomoči potrebnih.

Navsezadnje, lepo, da so se državljani uprli. Čudovita sveža poletna sapa je zavela čez snobovsko skrajno levičarsko politično elito in enako kratkovidno levičarsko inteligenco v raznih precenjenih miroljubnih organizacijah, inštitutih, fakultetah in podobnih štabih za izbris Slovencev in Slovenije.

Franca Buttolo, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine