1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Nova Slovenska zaveza: Vabilo na molitev za padle domobrance na Orlovem vrhu

Piše: NSZ

Spoštovani prijatelji Nove Slovenske zaveze!

Vabimo vas k molitvi za padle domobrance, pokopane na edinem domobranskem vojaškem pokopališču – na Orlovem vrhu na ljubljanskem grajskem griču.

Molitev na Orlovem vrhu bo v nedeljo, 20. novembra 2022 ob 11h. Nato bo ob 12h sveta maša v cerkvi Svete Trojice (Uršulinke) na Kongresnem trgu (ker je v cerkvi Sv. Jakoba tedaj druga maša).

Molitev in mašo bo daroval šentjakobski župnik p. Silvo Šinkovec. Po maši bo nekaj premišljevalnih utrinkov zbral predsednik NSZ, Matija Ogrin.

Srečajmo se na grobovih na Orlovem vrhu v molitvi – tri leta potem, ko nas je novembra 2019 pretreslo odkritje Komisije Vlade RS za vprašanja prikritih grobišč: da vojaško pokopališče padlih domobrancev še vedno obstaja, da je bilo oskrunjeno, toda večinoma so pokojni vojaki še vedno v svojih grobovih prav tam, na Orlovem vrhu:

https://www.zaveza.si/obvestila/izjava-nove-slovenske-zaveze-ob-odkritju-ostankov-pokojnih/

»Nato se je zgodilo nekaj, kakor bi se nam vdrla tla pod nogami in bi se zemlja odprla in bi se vse spremenilo. Vzvišen in nepoklican je prišel spomin. Več kot spomin. Dne 7. in 14. novembra 2019 je t.i. Dežmanova komisija s sondiranjem ugotovila, da na Orlovem vrhu na Ljubljanskem Gradu še vedno obstaja domobransko pokopališče …«

https://www.zaveza.si/zaveza-st-114/#kazalo_-1-2-govorica-orlovega-vrha

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine