19.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Nova Slovenska zaveza: Vabilo k svetim mašam in molitvam za naše pokojne ob Vseh svetih

Spoštovani prijatelji Nove Slovenske zaveze!  Pošiljamo vam prenovljeno in dopolnjeno vabilo k svetim mašam in molitvam za naše pokojne ob Vseh svetih. Povežimo svoje dni, svoje ure, svoje misli z njihovim večnim življenjem!  

Lipica pri Škofji Loki, 30. oktober 2019

Na pokopališču Lipica pri Škofji Loki bo 30. oktobra ob 14.30 spominska slovesnost z molitvami za žrtve povojnih pobojev na Škofjeloškem. Liturgični obred bosta vodila dekan dekanije Škofja Loka gospod Gregor Luštrek in gospod župnik Alojzij Snoj. V kulturnem delu slovesnosti bodo nastopili pevci Škofjeloškega okteta in Mestni pihalni orkester. Zbrane bo nagovoril član upravnega odbora Nove Slovenske zaveze gospod Jan Peršič.

Kočevski Rog, 31. oktober 2019

V četrtek, 31. oktobra, bomo poromali k breznom v Rogu. Dela ob izkopavanju brezna pod Macesnovo Gorico, kjer so zdaj že odstranili minirano skalovje in prišli do kosti pomorjenih, nam bo na samem kraju predstavil geograf, krasoslovec in jamar dr. Andrej Mihevc. Pri Macesnovi Gorici se zberemo pribl. ob 13. uri (možna je tudi udeležba z osebnimi avtomobili). Ob 15. uri bo tradicionalna molitev ob breznu pod Krenom, ki jo prireja župnija Kočevje. Avtobus odpelje ob 11. uri s parkirišča Tivoli. Prijave za prevoz na tel.: 01 425 15 37 ob delavnikih med 10. in 12. uro oz. na e-naslov [email protected].

Radovljica, pod Pustim Gradom, 1. november 2019 

Na Vseh svetih dan bo po sveti maši (ki se prične v župnijski cerkvi ob 10h) kratka molitev in spominska slovesnost ob 11.15 na grobišču pod Pustim gradom pri Radovljici. Molili bomo za čez 800 beguncev pred revolucijo, ki so bili tu pobiti, med njimi ženske in otroci – ter za njihove rablje.

Ljubljanski grad – Orlov vrh. Nedelja, 3. november 2019 

V nedeljo, 3. novembra ob 11. uri se zberemo pred vhodom na Ljubljanskem gradu k molitvi za padle domobrance, pokopane na Orlovem vrhu na grajskem griču, sledi sveta maša. Po dostopnih podatkih je bilo tam pokopanih čez 140 vojakov. Njihove grobove je revolucionarna oblast po vojni oskrunila. Nedavno so odstranili celo križ, ki ga je Nova Slovenska zaveza postavila na njihovih grobovih. Bodimo mi njihov nagrobni križ.

Stari trg pri Ložu – Viševek. Nedelja, 3. november 2019

V nedeljo, 3. novembra, ob 15. uri bo v Viševku sveta maša; daroval jo bo gospod Simon Onušič; po njej bo pri farnih spominskih ploščah krajša spominska slovesnost. 

Nova Slovenska zaveza

Zadnje novice

Sorodne vsebine