11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

Nepoznavanje ali mržnja?

Piše: Vlasta Baš

Pogromu nad Trumpom se je pridružila še evropska poslanka gospa Ljudmila Novak s čestitko novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku: »Po štirih letih temačne in razdiralne politike prihaja v Belo hišo oseba z občutkom za človeka in izjemno željo po skupnem dobrem.«

Sancta simplicitas! Naivnost in neznanje! Tako, na pamet izrečeno razmišljanje, me nehote spominja na stavek, ki smo ga nekoč pogosto zapisali v šolski nalogi: »Po štirih letih težke in krvave borbe nam je zasijala zlata svoboda.« Neznanje je botrovalo tudi odzivu gospe Novakove na Janšev twit, ki je bil samo obramba pred lažjo. Gospa Novakova ve, da je novinarstvo v Sloveniji svobodno in še noben časnikar do zdaj ni bil ne preganjan ne kaznovan.

Intelektualcu pritiče skepsa in ne črnobelo slikanje. Odkod gospe Novakovi znanje o »razdiralni« ameriški politiki, saj v svoji čestitki ni navedla nič konkretnega. Nisem zagovornica Trumpove politike, o njem premalo vem, da bi sodila. Ve se pa, da je bila nekdanja socialistična Slovenija večna nasprotnica Združenih držav. Ta virus sovraštva niti v demokratični ureditvi ni povsem preminil, saj je nekdanji minister za zunanje zadeve raje obiskoval nedemokratično deželo, kjer kratijo človekove pravice, zapirajo nasprotnike in vdirajo na tuja ozemlja.

Naj Američani izvolijo tega ali onega predsednika, ostaja Amerika prva demokratična dežela

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine