26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Nedelja: Praznik Marije Pomočnice kristjanov

V nedeljo, 24. maja, obhajamo praznik Marije Pomočnice kristjanov oz. Marije Pomagaj. Za Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje je to še prav poseben praznik, saj praznuje naša Marija Pomagaj, ki ji pravimo tudi Kraljica Slovencev. Z obhajanjem praznika bomo pričeli na predvečer, v soboto, 23. maja, ob 19. uri, ko bo sveto mašo v baziliki Marije Pomagaj daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

 

Zaradi izrednih razmer bomo letos vigilijo praznika obhajali v omejenem obsegu, brez procesije po sveti maši.

Od 19. ure naprej bo v programu Radia Ognjišče neposredni prenos, mogoč pa bo tudi video prenos na spletni strani Radia Ognjišče. Vigilija praznika Marije Pomagaj pomeni tudi obhajanje večera slovenskih krščanskih izročil. Marija Pomagaj je globoko prisotna v zavesti slovenskega človeka, k Njej se zatekamo v naših stiskah in priprošnjah. Še bolj v nemirnih in težkih časih. Kot je zapisal msgr. Franci Trstenjak, glavni urednik Radia Ognjišče, naša moč naj bo marijanska pobožnost, ki narekuje vdano češčenje Matere Božje.

Po končani sveti maši bodo sledile pete litanije Matere Božje in nato celonočno češčenje v kapeli Marije Pomagaj.

Na sam praznik, v nedeljo, 24. maja, bo sveto mašo ob 10. uri, na trgu pred baziliko Marije Pomagaj daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Praznik Marije Pomagaj smo v preteklih letih obeležili s prireditvijo, koncertom ‘Marija prečista, vseh milosti vir’, ki smo ga letos žal morali odpovedati oz. prestaviti na kasnejši čas. Večerno sveto mašo, ob 19. uri, bo daroval rektor bazilike dr. p. Robert Bahčič, pri maši bodo peli člani družine Pirnat.

Zadnje novice

Sorodne vsebine