6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Nastopni obisk predstavnikov Enotne liste pri koroškem deželnem glavarju Kaiserju

Novoizvoljeno predsedstvo Enotne liste/Einheitsliste (EL), stranke Slovencev na avstrijskem Koroškem, se je včeraj predstavilo koroškemu deželnemu glavarju dr. Kaiserju. Podpredsednica zbornična in občinska svetnica iz Borovelj/Ferlach dipl. inž. Maria Mader-Tschertou, predsednik Mlade EL Marko Oraže iz Sel/Zell, podžupan mag. Vladimir Smrtnik iz Bistrice pri Pliberku/Feistritz ob Bleiburg in predsednik EL podžupan Gabriel Hribar iz Železne Kaple/Eisenkappel so poudarili potrebo po redni izmenjavi na področju vprašanj narodne skupnosti ter regionalnih tem.

 

V tem prvem srečanju so obravnali teme v povezavi s podporo podeželjskega prostora ter potreb ljudi izven osrednjih prostorov. Prav tako so jasno opozorili na to, da so trenutni modeli podpor v primeru katastrof, ki se bojo zagotovo v prihodnosti pojavljale pogosteje, nezadostni. “Občine se z obstoječimi modeli pomoči sooča z neobvladljivimi izzivi,” tako Hribar.

Nadalje so razpravljali o podpiranju ogromnega potenciala dvojezičnosti in zagotavljanju jezikovne kompetence v slovenščini od vrtca do srednje šole. Predsednik EL Hribar se je zahvalil za takojšnjo naročilo izdelave pedagoških smernic za dvojezične otroške vrtce, ki so lahko bistveni temelj za učenje jezika.

Zadnje novice

Sorodne vsebine