18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Najboljši slovenski glasbeniki združeni pri pomoči otrokom v stiski

Piše: Janja Strah

Odmevna slovenska glasbena imena, kot so Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič in Nina Strnad, so na dobrodelnem Miklavževem koncertu združili moči in pomagali otrokom v stiski. Na že 29. dobrodelnem koncertu je Slovenija v eni uri in pol zbrala kar 90.500 evrov. 

Koncert so organizirali RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary Distrikt 1912, na njem pa so poleg že omenjenih glasbenikov, sodelovali še Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, dirigentske taktirke pa so vihteli Simon DvoršakGašper SalobirLojze KrajnčanGordana Buh ŽgajnerSebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec.

Otroški pevski zbor. (foto: Željko Stevanić / RTV SLO)

Kot je ob tem povedal David Lukanović, predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator Miklavževega koncerta, je letošnji koncert drugi najuspešnejši Miklavžev koncert v zgodovini. Letos bodo z zbranimi sredstvi pomagali otrokom iz ranljivih okolij. »Pri tem sodelujemo z različnimi osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Zavedamo se, da ne gre za velike zneske, ampak pomagamo res mnogim otrokom,« je povedal Lukanović. Sredstva otroci dobijo preko svoje šole in šolskih skladov – šola sama razporedi znesek tistim, za katere sama ve, da ga najbolj potrebujejo. Letos bodo zbrana sredstva v pomoč tudi otrokom, ki se težje spoprijemajo z epidemijo covida-19.

Še cel december sprejemajo donacije preko SMS-sporočil in sicer tako, da na 1919 pošljete besedo MIKLAVZ10 ali MIKLAVZ5 in darujete 10 oziroma 5 evrov. Prav tako, se na razpis za prejetje sredstev še vedno prijavijo osnovne šole. Vse potrebne informacije in prijavni obrazec prejemte na http://www.rotary-klub-lj.si/.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine