23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Nadzor na avstrijsko-slovenski meji; bodo nesposobneži na oblasti vendarle ukrepali?

Mediji poročajo, da Avstrija čedalje bolj nadzoruje mejo med Slovenijo in Avstrijo zaradi migrantov, ki prehajajo mejo in ki s tem seveda kršijo šengensko mejo in to s podporo in odobravanjem Evropske komisije. Slovenska oblast (politiki) pa seveda ne naredite nič, niste sposobni protiukrepov in se samo ¨bunite in skačete kot mali nebogljen in razvajen otrok¨ v Bruslju. Ker ste popolnoma nesposobni učinkovito ukrepati, se nam že vsi smejijo, nas imajo za norca, za en sam nepotreben višek, delajo proti nam, nas enostavno ne jemljejo resno in nas ignorirajo. Kot, da nismo del Evropske unije in šengna.

 

Zaradi nesposobnosti vas slovenske  države (politikov na oblasti) se na meji z Avstrijo vršijo kontrole in s tem ovira neoviran prehod meje. Naši državljani pa imajo na poti v službo ali enostaven prehod vsakodnevne probleme s prehodom meje. Seveda se zavedam, da vam je za njih popolnoma malo mar. Mimogrede Slovence, ki delajo v Avstriji za kazen še dodatno obdavčite pri dohodnini. Sramota !

Ker ste država (politiki) res popolnoma nesposobni urediti takšne razmere, bi morali biti vsaj sposobni uvesti protiukrepe proti Avstriji in Evropski komisiji. Če že Avstrijci z odobravanjem Evropske komisije izvajajo nadzor na meji, ki je mimogrede neskladen z evropsko zakonodao, ker smo v šengenskem območju, bi morali vi ukrepati z enako mero. Uvedite nadzor na meji z Avstrijo z enakimi argumenti kot jih navaja Avstrija in odobrava Evropska komisija.

Seveda se zavedam, da si tega ne boste uvedli. Sprejeti protiukrepe proti Avstriji in Evropski uniji seveda ne boste uvedli, ker si tega enostavno ne upate, ker nimate lastne hrbtenice, ker nimate nobene volje braniti naše slovenske interese, ker ste lutke v evropskem prostoru. Pa vendar ali vas ni sram, da ne branite slovenskih interesov? Seveda se tudi zavedam, da si bo predsednik vlade RS izmislil milijon argumentov, isto seveda celotna vlada (ministri), ki bi ga opravičevale za takšne proti ukrepe. Isto velja za Državni zbor RS, na žalost tudi predsednika naše države.

Res žalostno in bedno za slovensko državo, slovenske politike.

Robert Tisel

Zadnje novice

Sorodne vsebine