18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Molitveno občestvo Kristusa Kralja vabi k molitvi, da premagamo krizo s koronavirusom!

Sporočilo za javnost Molitvenega občestva Kristusa Kralja Celje

 

Hvaljen Jezus in Marija!

Dragi bratje in sestre, dragi prijatelji,

Glede na našo nenavadno, mučno in tudi nevarno situacijo se obračamo predvsem na vse tiste, ki ste se odločili za molitev in post. Kot veste, je Marija v Medžugorju povedala, da post in molitev ustavljata tudi vojne in naravne nesreče.

Marsikdo si želi, da bi lahko veliko noč spet praznovali skupaj, čeprav so sedanje napovedi žal drugačne in kaže, da bodo cerkve za javna bogoslužja zaprte do poletja ali še dlje. Vendar ni nujno, da bo res tako – Božja Mati Marija je v Kani izprosila prvi Jezusov čudež in nam lahko izprosi tudi danes številne čudeže. Tudi vojna za Slovenijo leta 1991 je proti pričakovanju trajala kratek čas. To je bilo izmoljeno.

Vsa Marijina prikazovanja doslej nosijo v sebi bistveno sporočilo: SPREOBRNJENJE. Smo pripravljeni postaviti Boga v središče svojega življenja, na prvo mesto?

Upoštevajmo vsa zdravstvena in higienska navodila, skrbimo za zračenje, pitje tekočine in alkalnost telesa. Ne glede na to, da se nam zdijo ukrepi vlade skrajno zoprni in da je tako rekoč cel svet v infarktu, je zelo pomembna stvar POKORŠČINA. To je ena stvar, ki je hudič ne zmore. Prepričani smo, da bomo po pokorščini zelo blagoslovljeni.

Pomembno je v tem času ohraniti mir v sebi, se odpovedovati (v Jezusovem imenu in z Njegovo pomočjo) strahu, pa tudi zameram in neodpuščanju. Poskusimo v tem času tudi premisliti o osebah, ki so nam kaj hudega storile. Odpustimo jim. Prav tako v duhu prosimo odpuščanja. Prav ODPUŠČANJE bo našo molitev naredilo plodno.

Hvaležni smo škofom in duhovnikom za neposredne prenose maš in pobožnosti preko TV, radia, facebooka, itd.

Za koga in za kaj molimo? Za bolnike (ne samo tiste s koronavirusom), za najbolj izpostavljene poklicne skupine, pa za tiste, ki trpijo gospodarsko škodo, za naše državne voditelje, za Cerkev, domovino… pa seveda tudi zase in za bližnje. Predvsem pa za to, da bi se izpolnila Božja volja in da bi očiščeni doživeli veselo, zmagoslavno Veliko noč!

Pri tem nam je lahko nekaj stvari v veliko pomoč.

ZAHVALJEVANJE: da se znamo zahvaljevati tudi za stvari, ki same po sebi niso dobre. To seveda terja določen napor in spremembo miselnosti, da lahko premagamo človeško logiko in zapustimo držo godrnjanja in nerganja. Prav godrnjanje, ki je povezano z nevero, je bila tista drža, ki je Izraelce za celih štirideset let zadržala v puščavi na poti v obljubljeno deželo, čeprav bi to pot lahko prehodili veliko hitreje. V četrti Mojzesovi knjigi lahko celo beremo, kako izraelsko ljudstvo ni moglo priti do obljubljene dežele po najkrajši poti preko Edomskega kraljestva, saj je le malo pred tem godrnjalo in celo samega Mojzesa zapeljalo v nevero. Odpovejmo se torej godrnjanju in začnimo z aktivnim zahvaljevanjem in slavljenjem Boga. Sliši se nelogično, vendar je takšen način zahvaljevanja resničen izraz naše trdne vere. Kajti če je vera res prava in trdna, smo odprti za Božje delovanje in se lahko zgodilo velika božja dela. Če pa se zatekamo h godrnjanju, s tem padamo v nevero. Spomnimo, da Jezus v domačem Nazaretu ni mogel storiti velikih čudežev prav zaradi nevere svojih rojakov. Naša zahvala v preiskušnjah odpira vrata Božji milosti.

RAZGLAŠANJE Božje besede in molitev z razglašanjem. Tu se bomo nekoliko ustavili pri svetopisemskem odlomku o Davidu in Goljatu. Verjetno že vsi vemo, da je David, tedaj še pastir, kasneje pa kralj, premagal filistejskega vojskovodjo Goljata. To smo se učili pri verouku. A bodimo pozorni na nekaj, namreč, kako David pred spopadom reagira na Goljatove besede. Prva Samuelova knjiga, 17. poglavje, poroča takole:

»Filistejec je prihajal vse bliže k Davidu, pred njim pa je hodil njegov ščitonoša. 42 Ko je Filistejec pogledal in videl Davida, je začutil do njega prezir, kajti bil je mladenič, rdečkast in lep na pogled. 43 Filistejec je rekel Davidu: »Sem mar pes, da prihajaš k meni s palicami?« In preklinjal je Davida pri svojih bogovih. 44 Potem je Filistejec rekel Davidu: »Pridi k meni, da dam tvoje meso pticam neba in živalim polja!« 45 David pa je rekel Filistejcu: »Ti prihajaš k meni z mečem, s sulico in s kopjem. Jaz pa prihajam k tebi v imenu GOSPODAnad vojskami, Boga Izraelovih bojnih vrst, ki si jih zasramoval. 46 Danes te bo GOSPODizročil meni v roko; ubil te bom in ti odsekal glavo. Še danes bom dal trupla filistejske vojske pticam neba in zverem zemlje, in vsa zemlja naj spozna, da ima Izrael Boga. 47 In vsa ta množica bo spoznala, da GOSPOD ne rešuje z mečem in sulico, kajti boj je GOSPODOV, in dal vas bo nam v roke.«

Ste pozorni na to, kaj govori David? Vnaprej napove Goljatovo usodo. Sam po sebi ni imel nobene gotovosti, da se bo res zgodilo, kar je napovedal. A zavedal se je tega, da je Bog z njim in da z Božjo močjo lahko premaga veliko močnejšega sovražnika, podobno kot v izraelski zgodovini Estera in Judita. Ko David vnaprej razglasi, v čigavem imenu se prihaja bojevat in kaj bo storil z nasprotnikom, s tem dejansko pripravi duhovni prostor za uspešen boj in Božji blagoslov v situaciji, v kateri po človeški logiki ni imel nobene možnosti za zmago, če bi se bojeval zgolj s svojo lastno močjo.

Zato nam je ta odlomek v veliko pomoč, da lahko vnaprej razglašamo zmago nad epidemijo koronavirusa. Imamo torej veliko priložnost, da lahko v Jezusovem imenu že zdaj razglasimo zmago. Na primer s temi besedami: »V imenu Jezusa Kristusa, v moči Njegovega križa, njegove predragocene krvi, smrti, trpljenja in vstajenja, je duh bolezni koronavirusa že premagan in zlomljen in nam ne sme več škoditi, niti našemu zdravju, niti naši domovini, financam, gospodarstvu, zato naj sedaj odide nazaj v pekel, kamor tudi sodi. Gospod Jezus, s svojo Krvjo nas zaščiti, napolni naš prostor s Svetim Duhom.«

Prav tako razglašajmo javno in glasno beseda iz Svetega pisma. Derek Prince v svoji knjigi »Moč razglašanja besede« pravi, da Razglašanje Božje besede sprošča izjemno moč. Mnogi kristjani se ne zavedajo tega čudovitega potenciala, ki jim je na razpolago. Ne glede na to, s kako težkimi okoliščinami se srečujemo, se takrat, ko namesto svojih skrbi in strahov razglašamo Božjo besedo, sprošča moč Boga, ki jih zmore spremeniti. Drži, da je Bog vsemogočen, vendar s svojo nevero, nezvestobo, godrnjanjem ter opiranjem na zgolj lastne moči sami zaviramo delovanje Boga v našem življenju. Poskusimo torej tako, da v iskalnik na na spletni strani biblija.net vpišemo besedo »bolezen« in bomo dobili stavke iz Svetega pisma, ki omenjajo to besedo.

Nekaj stavkov, ki so nam lahko v pomoč:

2Mz 23, 25: Služi pa GOSPODU, svojemu Bogu, in blagoslovil bom tvoj kruh in vodo in odstranil bolezen izmed vas!

5Mz 7,15: GOSPOD bo odvrnil od tebe vsako bolezen in nobene izmed hudih egiptovskih nadlog, ki jih poznaš, vam ne bo naložil, ampak jih bo spravil nad vse, ki te sovražijo.

Mt 9,35: Jezus je obhodil vsa mesta in vasi. Učil je po njihovih shodnicah in oznanjal evangelij kraljestva. Ozdravljal je vsako bolezen in vsako slabost.

Mt 10,1: Poklical je k sebi svojih dvanajst učencev in jim dal oblast nad nečistimi duhovi, tako da so jih izganjali in ozdravljali vsako bolezen in vsako slabost.

Jn 11,4: »Ta bolezen ni za smrt, ampak v Božje veličastvo, da bo po njej poveličan Božji Sin.«

Ps 91, 3-6: »Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke, pred pogubno kugo. S svojimi krili te pokrije, pod njegove peruti se zatečeš; ščit in oklep sta njegova zvestoba. Ne boš se bal nočne strahote, ne puščice, ki leti podnevi, tudi ne kuge, ki hodi v temi, ne žela, ki pustoši opoldne.«

Povabljeni smo, da drug drugemu krepimo vero tudi s PRIČEVANJI.

In končno, kličimo Svetega Duha, da prenovi obličje zemlje.

Da bi mogli biti v teh časih zaščiteni, molimo znano molitev za zaščito:

V imenu Jezusa Kristusa in z njegovo oblastjo
vežem vse sile in moči v zraku, na zemlji, v vodi,
v podzemlju, v onstranstvu, v naravi in v ognju.

Ti si Gospod vsega vesolja, slavim te v imenu tvojega stvarstva.
V tvojem imenu vežem vse demonske sile, ki ogrožajo nas in naše družine.
Vse nas dajem v zaščito tvoje dragocene Krvi, ki je prelita za nas na križu.
Marija, naša Mati, prosim te za tvoje varstvo in priprošnjo.
Priporoči vse naše družine Presvetemu Srcu Jezusovemu.
Ogrni nas s svojim plaščem ljubezni, da se sovražnik prestraši.
Sveti Mihael in naši angeli varuhi, pridite in varujte nas in naše družine
v boju proti vsemu zlu, ki hodi okrog nas po svetu.

V Jezusovem imenu zapovedujem vsem silam in močem zla,
da takoj odstopite od nas, od naših domov in naše domovine.

Zahvaljujemo se ti, Gospod Jezus, ker si zvesti Bog in čutiš z nami.

Amen.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
kakor je bilo v začetku tako zdaj in vselej in vekomaj.

Amen.

Verjetno vam je znan tudi eksorcizem sv. Antona Padovanskega: »Glejte, križ Gospodov, bežite, sovražne sile! Zmagal je lev iz Judovega rodu, korenina Davidova, aleluja!«

Ne pozabimo na Aronov blagoslov: »GOSPOD naj te blagoslovi in te varuje.

GOSPOD naj da sijati svoje obličje nad tabo in naj ti bo milostljiv.

GOSPOD naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir.‹« (4Mz 6,24-26)

PROSIM, ne nasedajte floskulam o raznih “energijskih čiščenjih” Zemlje. Pomembna je pokora in spreobrnjenje. Bog je tisti, ki nas rešuje.

Vabljeni smo, da pokadimo in pokropimo domove, pri sebi pa nosimo blagoslovljen predmet.

Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih. (Ef 6, 12)

Koronavirus nas skuša med seboj oddaljiti, da bi se bali drug drugega. Zato se moramo aktivno bojevati proti tej zelo nadležni hudičevi zanki. Bog je z nami! Zato ponavljam geslo naše župnije Celje Sveti Duh: SODELUJMO – ZMAGUJMO!

Prilagamo tudi linke do naših treh video javljanj:

Vlog 1: https://www.facebook.com/gasper.blaziceroiii.5/videos/vb.100021873032870/714632339275861/?type=2&video_source=user_video_tab

Vlog 2: https://www.facebook.com/gasper.blaziceroiii.5/videos/vb.100021873032870/716066502465778/?type=2&video_source=user_video_tab

Vlog 3: https://www.facebook.com/gasper.blaziceroiii.5/videos/vb.100021873032870/717343535671408/?type=2&video_source=user_video_tab

Molitveno občestvo Kristusa Kralja deluje v župniji Celje Sv. Duh.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine