23 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Molitveno občestvo Kristusa Kralja: Islam grozi Sloveniji – Poziv k spreobrnjenju, postu in molitvi

Novica, ki jo je v soboto objavila spletna stran Demokracije o tem, da je tajnik islamske skupnosti začel zavračati dialog v sklopu Sveta Vlade RS za versko svobodo (TUKAJ), je skrb vzbujajoča in vzbuja negotovost. Prav tako grožnje turškega predsednika Erdogana Evropi.

 

Ne glede na pobude, ki se dogajajo v zvezi z dialogom, denimo konferenca o dialogu med krščanstvom in islamom, ki je v začetku oktobra potekala v sklopu obletnice srečanja sv. Frančiška Asiškega s sultanom, glede pojave in same narave islama ne smemo biti naivni. Vendar pa se moramo hkrati tudi zavedati, da je pritisk muslimanskih migrantov v Evropo v veliki meri posledica duhovnega dogajanja v njej – po eni strani močno napredujoče sekularizacije in množičnega odpada od krščanstva, po drugi strani pa v Evropi vse bolj uspevajo eksotična duhovna gibanja, ki obljubljajoljudem hitre rešitve njihovih problemov (zdravje, finance, odnosi…), dejansko pa se za njimi skriva nekrščansko in celo okultno duhovno ozadje, kar povzroča veliko škodo. V ta sklop sodijo tudi muslimanski hodže, ki tudi v Sloveniji privabljajo vse več kristjanov.

Na žalost ugotavljamo, da tudi vrh katoliške Cerkve na Slovenskem in v svetu ne stori dovolj, da bi se ljudi osveščalo o teh problemih. Velika večina katoličanov o nevarnostih teh novih gibanj ni osveščena, celo mnogi duhovniki se teh nevarnosti ne zavedajo. Posledica je brezbrižnost velike večine katoličanov.

Molitveno občestvo Kristusa Kralja izjavlja, da se po svojih močeh vključuje v dejavnost posta in molitve za domovino, kar ne pomeni, da ostaja pasivno. Hkrati pa izjavlja, da je spreobrnjenje – sprememba miselnosti in srca – bistven pogoj, da ohranimo v naši domovini mir in blagostanje. Ob tem pozivamo kristjane ter molitvene skupine v Sloveniji k dejavnejši molitvi in postu za domovino.

Hkrati pa tudi obveščamo javnost, da bomo v ponedeljek, 11. novembra, v župniji Celje – Sveti Duh pripravili tretji fatimski večer z gostom Maticem Lesjakom, celjskim stolnim kaplanom, na temo poklicanosti k svetosti ter o gibanju Opus Dei. V duhu Marijinih sporočil iz Fatime, Medžugorja in Kureščka bomo tudi molili rožni venec za domovino ter za lastno spreobrnjenje, ki je začetek duhovne prenove Cerkve in domovine.

Naj spomnimo, da so naši predniki v preteklosti v moči molitve premagovali številne sovražnike Evrope – naj spomnimo na bitko proti Turkom pri Lepantu ter pri Dunaju, kar je bilo podprto z množično molitvijo, saj je bila vojska krščanske Evrope številčno šibkejša od vojske otomanskega imperija.

Molitveno občestvo Kristusa Kralja

Celje, na god sv. Uršule, 21. oktobra 2019

Opomba: Molitveno občestvo Kristusa Kralja je molitvena skupina, ki se dobiva vsak prvi in tretji torek v mesecu po večerni sveti maši v župniji Celje-Sveti Duh. Glavni zavetnik molitvene skupine je papež sv. Janez Pavel II. Skupina je vključena v sistem molitvenih občestev Katoliške karizmatične prenove v Sloveniji ter družin Jezusovega in Marijinega srca. Srečanja trajajo uro in pol ter zajemajo molitev rožnega venca, slavljenje in meditacijo na določeno temo.

Twitter profil: @CeljeMo

Facebook: MO Kristus Kralj (skupina), MO Kristus Kralj (profil)

Zadnje novice

Sorodne vsebine