26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Moj/naš najljubši župan, moj/naš dragi Janković

Ura je 22. in jaz poslušam naš Planet in kar naenkrat zagledam mojega/našega najljubšega župana, mojega/našega dragega Jankovića. Gledam ga že 12 let in vsak dan sem bolj razočarana in tudi nemočna. Sem običajna občanka, ena od tistih, ki jih naš ljubi župan popolnoma ignorira. Pogosto se vprašam, če ima g. Janković težave s sluhom, ali pa se obnaša kot nekateri pred leti: ”Ne čujem dobro!? Niko neće, da vas čuje, ni ja!”

 

Te dni ga gledam skoraj vsak dan. Ni da ni. Vsak dan, kot doslej že 12 let me dragi Janković prepričuje kako popoln je. Ampak v svojo popolnost je prepričan le on sam. Slovenci imamo en ne preveč prijazen pregovor, ki pravi: ”Lastna hvala se pod mizo vala!”

Tudi danes se v tem intervjuju vede, kot da ni pred nekaj dnevi prbral pisma, ki ga je medijem poslalo in podpisalo 17 jeznih in razočaranih ljubljanskih Civilnih iniciativ. Civilne iniciative niso neka neznana oseba. Za vsako Civilno iniciativo, ki ima tudi svoje ime, stoji vrsta jeznih in razjarjenih občanov, ki jih naš dragi Janković že leta ignorira. Vsak njihov predlog, vsako njihovo iniciativo potolče ali takoj, ali pa zahrbtno nekaj časa kaže razumevanje, ko pa pride do odločitve odloči tako, kot on hoče.

S svojim vedenjem Janković kaže, da je samodržec. Tudi to je neka zanimiva stara slovenska beseda. Ko govori, se v vsem svojem ponosu – pri nas rečemo temu tudi napuhu, ves čas posmehljivo smehlja kot, da bi hotel reči: ”Kaj mi pa morete!”

In seveda moj/naš najdražji župan ponovno kandidira. In ravnokar je rekel, da ima v planu še 500 načrtov za naslednje obdobje, za katero hoče za vsako ceno biti izvoljen. To pomeni torej, da bodo stvari po njegovo šle naprej tudi po novi 5-letki (se opravičujem 4-letki). Ja veste, ko poslušam te njegove plane, se takoj spomnim na nekdanje JUGO 5-letke, ko smo hiteli od zmage do zmage in smo bili najboljši na svetu. Imeli smo najboljšo vojsko, zdaj imamo najboljše redarje. Vsak dan smo odprli kako novo tovarno, danes skoraj vsak dan odpiramo kako novo pločniško avenijo. Res čudovito! Od zmage do zmage!

Torej, da se popravim, Jankovićeve bodoče 4-letne plane smo pred nekaj dnevi prejeli na dom vsi, ki imamo nabiralnike. Ti plani pa ne predvidevajo uresničiteve niti ene naše pripombe, čeprav jih vse ljubljanske Civilne iniciative ponavljamo in zahtevamo že vrsto let.

Še bolj zanimivo pa je, da smo Jankovićeve 4-letne plane z inventurnim pregledom dosedanjih uspehov, prejeli skupaj z glasilom Ljubljana. Lepo je, da nas je naš najdražji Janković o svojih planih in dosežkih tako skrbno obvestil. Imam pa resen občutek, da je naš predragi Janković tudi to akcijo financiral z mestnim denarjem, kot tudi, da so gradivo pripravljali mestni uslužbenci, ki so tudi plačani z mestnim denarjem. Torej poimenovanje ”predragi Janković” ni samo izraz neskončne ljubezni, ampak pomeni verjetno tudi, da je g. Janković zdelo drag župan. Ja ta naša slovenščina je zelo zakompliciran jezik.

Nikakor si ne morem predstavljati, da nas bo naš najljubši vodja, naš dragi Janković, vodil še nadaljnja 4 leta, torej skupaj 16 let. Preveč! Čas je za spremembe! Čas je, da dobimo župana, ki bo spoštoval tudi voljo Ljubljančanov. Oligarhov, čeprav so v javnosti tako zelo prijazni in priljubljeni, kot je naš dragi Janković, ne potrebujemo! ”Just keep smiling!”

N.N.

Zadnje novice

Sorodne vsebine