14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Ministrica dr. Jaklitsch se bo udeležila športnega srečanja Slovencev iz zamejstva in matice “Dobrodošli pri nas” v Sovodnjah ob Soči

jutri, 12. septembra 2020, se bo ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch udeležila že tradicionalne prireditve Dobrodošli pri nas, športnega srečanja delegacij iz zamejstva in matice, ki jo letos organizira Združenje Slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) v Sovodnjah ob Soči (pri Gorici).

Ministrica dr. Jaklitsch si bo ogledala finalno nogometno tekmo turnirja, ki se bo, poleg tekmovanja v odbojki, odvijal kot osrednji dogodek tega dne, na slavnostni razglasitvi rezultatov pa bo zbrane tudi nagovorila.  
V okviru srečanja se bo sestala tudi s predstavniki ZSŠDI, obiskala bo športni muzej Amaterskega športnega društva Sovodnje, srečala se bo s predstavniki lokalnih športnih društev, ustavila pa se bo tudi pri spomeniku ZSŠDI.

Gre za že peto izvedbo športne prireditve Dobrodošli pri nas, ki vsako leto v drugem kraju združuje slovenske športne navdušence iz zamejskih Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške ter Slovenije. Letos se zaradi epidemioloških
razmer dogodka ne bodo morale udeležiti delegaciji Slovencev iz Hrvaške in Slovencev na Madžarskem

Zadnje novice

Sorodne vsebine