9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Mediji, ženske revije, agitprop

Piše: C. R.

Ko sem še poučevala dijake, sem poudarjala družbeno odgovorno vlogo tudi lastnikov privatnih podjetij (in lastnikov tiskanih medijev)! Ker Ono prebirajo tudi bralci-ke Slovenskih novic (s še vedno visoko naklado glede na ostale tiskane medije), igra ta “ženska” revija pomembno vlogo pri vsakokratnih volitvah in pri utrjevanju pravoverne ali rušenju neprave oblastne strukture. 

Tega se zaveda ne le lastnik Dela (bil je med ustanovitelji kluba F21, katerega člani so se pod parolo “nacionalnega interesa” polastili družbenega premoženja – po Marxu  prvotna akumulacija kapitala (ob pomoči bančnega sistema, tudi centralne banke, ki je “zanemarila” nadzorno vlogo nad poslovnimi bankami, ki jih je takrat obvladovala stara in mlada garda – kontinuiteta) in tega se zaveda tudi pravoverna urednica One Sabina Obolnar.

Meni, ki nisem prave vere, seveda ne objavlja pisem-replik (zato se tam ne oglašam več), česar pa Onine bralke seveda ne vedo, ko urednico v pismih redno hvalijo kot objektivno, ki objavlja različna mnenja. Dokaz, da to ne drži sem objavila na https://www.mojcavocko.si/manipulativne-lazi-in-cenzura-urednice-sabine-obolnar/

Ne le intervjuji pred volitvami, ko so razne kulturne delavke blatile razrednega sovražnika (Judita Zidar je živela v “s skoraj nacistični državi” – upam, da je danes srečna, Jožica Avbelj je redno biciklirala po Ljubljani, ker “ni bilo demokracije, ker je oblast Slovenijo razprodala in ker “nas sramotijo po vsem svetu” – kdo, g. Janša in g. Logar? jo tukaj sprašujem – , Ona 4.1. 2022), tudi enoumna sovražna politikantska pisma bralk in bralcev (bralec iz Ljubljane: “Vse negativne človeške lastnosti združene v eni osebi – to je Janez Janša (Šolski primer).”, 31.5.2022), kažejo na nizek nivo revije, ki bi rada bila … 

Danes si je urednica pri Mladini izposodila družbeno-političnega delavca Miheljaka (“analitik družbenih procesov”, je dodala novinarka N. V.) , ki tako kot SP Delov Markeš ne more preživeti brez blatenja uveljavljenega in spoštovanega (tudi izven meja Slovenije) politika Janeza Janše. 

Miheljakove sovražne izjave so bile objavljene v Oni tudi pred volitvami, v rubriki Izjave tedna, kjer nas danes (5. julij 2022) zopet “nagovarja” zmagovalec volitev, ki je tik pred volitvami kupil stranko (meritorni politiki jo dolgoročno ustvarjajo!!!) in so mu plačanci (z denarjem Gen-i) izbirali kandidate ter ga še vedno “obiskujejo” v Solkanu. Me prav zanima, kako bo njegova kandidatka za predsednico države Marta Kos “na novo osmislila to funkcijo in ji dala pravi pečat, ki je v zadnjem času mogoče malce zbledel”, je razlagal na tiskovni konferenci! Sem pa takrat opazila ducat mladeničev, ki so  kandidatko in predsednika spremljali v ozadju in se spraševala ali je to nova mlada SVOBODA garda?

Miheljak je še en “jebeno več ekspert” o  nacionalni RTVSLO.

Prebrala sem le njegovo prvo izjavo o vodstvu RTVSLO (poudarjen rdeči tisk, več branja bi mi pokvarilo apetit pred dobrim domačim kosilom), njegovo žaljivo izjavo o “nevarnih ljudeh, ker jih glede na kognitivni in intelektualni potencial s katerim se ponašajo funkcija presega. To so ljudje, ki se ne zavedajo svojih omejitev”, je zaključil.

Njegova izjava mi je potrdila resnico, da se ta  visokošolski učitelj ZARES ne zaveda svojih intelektualnih omejitev!

Zakaj urednica One ni pripravila intervjuja z mlado, toda mednarodno prepoznavno kandidatko za predsednico države, ki se zaveda svojih intelektualni in etičnih vrednot in je pravo nasprotje obeh hladnih etabliranih polit-kandidatk kontinuitete? Mlado kandidatko za predsdnico, ki ob vsakem javnem nastopu iskreno in prijazno, brez izključevanja, nagovori vse državljane in ne pade na parolo antijanšizma, ki jo agitprop ponavljajo monopolno prevzeti mediji in “postkomunistična štefančič-miheljak-milosavljević-splichal elita”!

In, saj ni res, pa je, v reviji je izjava nekega Alema Maksutija, ki namesto gospe Nine razlaga, kdo je Nina Krajnik. HALO?

Urednica je med izjave tedna uvrstila tudi izjavo Pirc Musarjeve, češ da jo je N. Krajnik označila za levo privatizerko (N1, 28.6. 20022), ni pa dodala odgovora Krajnikove, da tega v tvitu ni izjavila – v resnici je napisala, da so podporniki NPM levi privatizerji (sic!) Takle urednike MAMO, tudi v ženskih revijah!

Lep pozdrav,

Iva Pavlin Žurman, Solkan

P.S. Zanimivo, kdo od novinarjev je med prvimi odklonil mojo pošto (dejansko povratno kritično informacijo, ki bi mora biti zaželjena!). Sami “FDV strokovnjaki” z dr. Milosavljevićem (da ga motim, je napisal)  in predsednico DNS Petro Lesjak! Sama sem bila kot učiteljica vesela vsake kritične misli staršev in dijakov!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine