2.9 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Mag. Andrej Vizjak: »SDS zelo dobro prepoznava potrebe malega gospodarstva«

Včeraj je na Brdu pri Kranju potekal 7. Vrh malega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije. Na GZS si v času razprave o novi vladni koaliciji želijo, da so v ospredju razvojne teme, povezane s pogoji poslovanja, predvsem malih in mikro družb. O najnujnejših ukrepih za poslovno uspešnost so se s predstavniki političnih strank, ki so na volitvah prejeli največ glasov, pogovarjali podjetniki. V imenu Slovenske demokratske stranke je na Vrhu sodeloval predsednik Odbora za gospodarski razvoj in tehnologijo v Strokovnem svetu SDS mag. Andrej Vizjak.

GZS je namreč za letošnji Vrh malega gospodarstva pripravila pregled ukrepov, ki so jih politične stranke napovedale v svojih predvolilnih programih. Strnili so jih v 30 predlogov, o katerih so podjetniki lahko skoraj en mesec glasovali. V spletnim glasovanju je sodelovalo prek 1000 gospodarstvenikov.
Dokončno listo predlogov so udeleženci Vrha malega gospodarstva izbrali neposredno na samem Vrhu in jih posredovali kot predlog bodoči vladi, da v svojo koalicijsko pogodbo uvrsti tudi realizacijo teh konkretnih ukrepov, ki so jih stranke same predlagale za izboljšanje poslovnega okolja in gospodarskega razvoja v Sloveniji.
Podjetniki so kot najbolj potrebne ukrepe izbrali stabilno in enostavno poslovno okolje s kratkimi administrativnimi postopki in sistem »Vse na enem mestu«, neposredno odgovornost za odločitve in delo v javni upravi, pregon gospodarskega kriminala in hitrejše sodne postopke, popolno davčno razbremenitev 13. in 14. plače, reformo javnega sektorja z zmanjšanjem javnih uslužbencev, zmanjšanjem agencij in kvalitetnejšim upravljanjem, reformo izobraževanja z več podjetnosti, logike, tehničnih znanj ter naravoslovja ter tudi reformo zdravstva z boljšo organizacijo in vodenjem za zmanjšanje čakalnih vrst in višjo kakovost storitev.
Mag. Andrej Vizjak je zbranim povedal, da je gospodarstvo treba spoštovati in mu aktivno prisluhniti ter ga upoštevati, kar v SDS počnemo že ves čas. »Naj enkrat prevlada spoznanje, da tisti, ki ustvarjate, polnite proračun, zaslužite več spoštovanja in več upoštevanja,« je poudaril mag. Vizjak. Program Slovenske demokratske stranke je praktično na isti valovni dolžini z ukrepi, ki jih predlagajo podjetniki, kar kaže na to, da SDS zelo dobro prepoznava potrebe malega gospodarstva in tudi predlaga konkretne rešitve za to področje. Poleg tega ima zelo dodelan program ne samo za področje gospodarstva, ampak tudi dela, družine, financ, sociale, zdravstva in tako naprej, skratka vsega, kar na različne načine tudi vpliva na gospodarstvo, ki je finančni vir za napajanje vseh ostalih podsistemov.
Mag. Vizjak je še izrazil željo, da bi na teh predlogih, ki so bili predstavljeni, tudi zgradili koalicijsko pogodbo bodoče slovenske vlade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine