7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Krščanski forum SDS: Velika noč – praznik zmage luči nad temo

Bliža se praznik velike noči, praznik zmage luči nad temo ter življenja nad smrtjo. Jezus je strl okove smrti, teme in zla ter premagal smrt. A za to zmago je moral prestati veliki petek – trpljenje, zasramovanje, bičanje, nošenje križa, križanje, boleče umiranje na križu in končno smrt.

 

V tem nemirnem času se večkrat soočamo z bolečimi preizkušnjami, tudi s smrtjo naših najbližjih. Tlačijo nas strahovi, tesnoba, žalost. Ko nam bo najtežje, se spomnimo, da je Jezus vzel nase in na svoj križ vso temo in grehe sveta, tudi bolezni in preizkušnje vsega človeštva, od začetka do konca sveta. »On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni.« (Iz 53,5) In takrat povabimo Jezusa v svoje življenje, da bi mogli z njim oditi iz groba bolečin v veliko noč, v življenje.

Tudi v naši domovini se soočamo s številnimi težavami, ki v nas vzbujajo strah, apatijo in obup. Toda Jezus prihaja med nas in tako kot svojim prestrašenim učencem po prestanem velikem petku sporoča: »Mir vam bodi.« (Lk 24,36)

Krščanski forum SDS vam v teh prazničnih dneh želi veliko blagoslova in predvsem zavesti, da nismo sami in da dobro vedno zmaguje nad zlom. Zato izkoristimo to priložnost – naj velika noč ne bo zgolj priložnost za obed s potico, šunko in pirhi, pač pa dan velikega veselja ter notranjega miru.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine