14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Krščanski forum SDS: Poziv k postu in molitvi pred volitvami

Pred nami so epohalne volitve v državni zbor. 3. junija 2018 bomo Slovenke in Slovenci znova odločali o slovenski prihodnosti. Udeležba na volitvah ter odgovorna izbira naših predstavnikov v državni zbor je naša moralna in krščanska dolžnost, zato ne more in ne sme biti izgovorov za bojkot volitev.

 

Krščanski forum SDS se zaveda pomembnosti tega dogodka, pa tudi številnih bremen, ki so se nakopičila skozi leta tranzicije, zaradi česar se je moč globoke države še povečala, mnogi ljudje pa so izgubili vero v to, da so spremembe na bolje še mogoče. Tudi zato se je Krščanski forum 24. aprila letos pridružil akciji 40-dnevne molitve ter posta pred letošnjimi volitvami, v tem času je tudi organiziral romanje za domovino v Medžugorje od 27. do 30. Aprila pod geslom »Pogum, vse ljudstvo v deželi!« (Ag 2,4). Tudi zato spodbujamo vse slovenske kristjane, naj se po svojih močeh vključijo v darovanje molitev, posta in žrtev za blagoslov domovine in volitev. »Če Gospod ne zida hiše, se zaman trudijo njeni zidarji,« je zapisano v Knjigi psalmov.

Dan po 24. maju, prazniku Marije Pomagaj, pa se začenja tudi devetdnevnica k Svetemu Duhu pred volitvami. Vabljeni vsi, da se po svojih močeh pridružite molitvi za domovino, že zdaj pa se zahvaljujemo vsem, ki za domovino darujete svoje žrtve, post, dobra dela in molitve. Z Božjo močjo nam bo uspelo podreti jerihonske zidove, ki nas dušijo.

Krščanski forum SDS

Ljubljana, 8. maja 2018

Sorodne vsebine