12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Kristalna noč sredi pandemije – 2. del

…ali pamet v roke – naj ne gredo v črepinje državni varnostni ukrepi proti pandemiji, ki je za nekatere sploh ni, če je le mogoče, s pomočjo najpogumnejših članov policijskega sindikata.

 

Naj svoj včerajšnji prispevek o nevarnem razbijanju državnih varnostnih ukrepov proti širjenju ena največjih pandemij v vsej zgodovini dopolnim s tem, kar sem opoldne slišala pri poročilih na našem glavnem radiu (na Prvem). Poročali so, da se je nek policist, ki je varoval množico demonstrantov proti vsakovrstni tiraniji in grdobiji sedanje vlade, tudi proti omejevanju popolne svobode gibanja zaradi pandemije, tako rekoč iz humanih razlogov pridružil demonstrantom, da bi se z njimi – kot sem razumela – slikal. Menda zato, da bo zgodovina lahko ugotovila, kako se je tej vladi upirala celo policija. Tako bo – menda zaradi te slike naprednega policista skupaj z gospodoma Šarcu in (nad)Šarcu Črnčecu vdanimi demonstranti – vsem bodočim šolarjem jasno, da so se v veliki komunistični kristalni kolesarski noči dvignili vsi narodi v naši državi, vsi spoli (menda okoli 40) in tudi napredni del policije.

Da bodo vedeli, kako je bilo, ko se bodo učili o neznosni tiraniji in ropanju kot na divjem Zahodu v času sedanje vlade pod vodstvom Janeza Janše, vse pod milijoni mask pandemije, ki je za številne demonstrante v resnici sploh ni. Kaka nadebudna kulturologinja s FDV pa bo izvoljena med akademikinje in akademike, ker bo zbrala skoraj vse ljudske pesmi (okoli 15 000) samostojnega umetnika Muskontarja o podpori pametnih policistov demonstrantom, ki so zahtevali več svobode za okuževanje z neobstoječim virusom, po mnenju nekaterih na ulicah. Najlepši so bili prizori v nebo vpijoče množice pred Kliničnim centrom v Ljubljani, ki se je zdravnikom zahvaljevala za njihovo požrtvovalnost, pozabila pa na vsaj najnujnejšo varnostno razdaljo, zaradi česar gre lahko celotno njihovo delo prav kmalu v franže.

Zgodovinska slika oziroma fotografija demonstrantov, prava redkost v slovenskem naprednem, demokratičnem, komunističnem revolucionarnem gibanju. Fotografija je skoraj enakovredna tisti, na kateri se mariborski heroj z jugoslovansko zastavo – po zgledu dviga ameriške zastave na vrhu gore Suribači na Iwo Jimi – ekshibicionistično razkazuje, pod vodstvom novinarskih fotografskih specialistov. Policijski sindikat gotovo obžaluje, ker na nobeni od teh dveh slik, niti na mariborski niti na tisti pred Kliničnim centrom, žal ni nobenega policista, ki bi vidno podpiral demonstrante. Kako čudovita bi bila slika, na kateri bi zastavonošo v Mariboru prek ramen objemal pogumni član policijskega sindikata, morda kar predsednik sam.

Franca Buttolo, Ljubljana

…………….

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine