30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Koronavirus v Makedoniji: Ta trenutek je na kliniki za infektivne bolezni imajo hospitaliziranih devet pacientov, osem je pozitivnih na COVID 19

Makedonski zdravstveni minister, Venko Filipče, je seznanil makedonsko javnost,  da  od devetih  hospitaliziranih na infektivni kliniki,  da jih  šest v stabilnem stanju,  trije imajo poslabšano stanje. Pri teh za enkrat ni potrebno   priključitev na aparate. Indikativno je da so vsi z starostjo nad 60 let. Prav danes je bi testirana oseba ki je prišla iz Nemčije. 

Makedonska vlada je razglasila krizno stanje v dveh  občinah v Zahodni Makedoniji, v občinah Debar in Centar Župa. V teh delih Makedonije  so dodatno testirali 10 oseb i že druge skupine testiranih, skupaj v domači izolacijah jih imajo  24 oseb, štirje kažejo znake vnetje zgornjega dela dihal. V okolici Debra in v samem Debru so pristopili k dezinfekciji mesta. 

Na drugem koncu, na jugovzhodu  Makedonije,  v Strumici,   so testirali potnike nekega kombija z devetimi potniki ki so prišli iz tujin iz kritičnih  lokacij in so njihovi testi negativni. Vsi so povezani z prvo pozitivno na koronavirus v Makedoniji.

Makedonsko zunanje ministrstvo poziva vse njihove državljane ki živijo in delajo  v državah z visokim rizikom okužbe, da preložijo svoj prihod domov oziroma napotitev v smeri Makedonije.

Kot navajajo v sporočilu iz MZZ na seznamu držav visokega rizika so nevedeni: Kitajska, Iran, Južna Koreja, Francija, Španija, Nemčija ter nekaj deset držav srednjega rizika med katerimi je vse več evropskih držav in  ZDA, Kanada, Avstralija, Japonska  prav tako tudi  Švica kot država srednjega rizika potencialnih okužb oziroma držav od koder bi lahko prišli okuženi.

Zelo resno se ukvarjajo z možnostjo preložitve aprilskih parlamentarnih volitev, je bilo danes omenjeno na novinarski konferenci predsednika Makedonije, Steva Pendarovskega.

Zadnje novice

Sorodne vsebine